MEDOJEVIĆ UPUTIO KRIVOKAPIĆU SEDAM PITANJA: Javnost ima pravo da zna istinu, tiče se Veljka Belivuka
Nebojša Medojević, Foto: printscreen

PUNA ISTINA

MEDOJEVIĆ UPUTIO KRIVOKAPIĆU SEDAM PITANJA: Javnost ima pravo da zna istinu, tiče se Veljka Belivuka

Da li je istina, pita Medojević, da direktor ANB posle smena nije imenovao nikoga za načelnika Službe za organizovani kriminal

Objavljeno:

Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević je crnogorskom premijeru Zdravku Krivokapiću i šefu Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Dejanu Vukšiću postavio sedam pitanja vezanih za nedavni boravak Veljka Belivuka u Crnoj Gori i smatra da javnost ima pravo da zna punu istinu o tome.

U otvorenom pismu Medojević Krivokapića i Vukšića pita da li imaju saznanja da je jedan službenik Sektora za kriminalistiku i sin jednog od visokih funkcionera Uprave policije prisustvovao proslavi 20. januara ove godine u Kotoru, zajedno sa pripadnicima "kavačkog klana" Radojem Zvicerom, Slobodanom, Kašćelanom, Veljkom Belivukom i Markom Milinkovićem.

Takođe, pita da li imaju saznanja da vazdušna kontrola Srbije u tom periodu nije dozvolila ulazak u njihov vazdušni prostor helikopteru koji je poleteo iz Kotora, sa prijavom da prevoze pacijenta sa ozbiljnim povredama kičme, jer nisu imali potrebna dokumenta, a za koji se sumnja da je pokušano bekstvo Belivuka i Milinkovića.

Veljko Belivuk
foto: Zorana Jevtić

Pita i da li premijer i šef crnogorske tajne službe imaju saznanja da su dan pre hapšenja Belivuk i Miljković bili u Nikšiću kod bezbednosno interesantnog lica D.R. na sastanku povodom lokalnih izbora u tom gradu.

Medojević traži i odgovor na pitanje da li Krivokapić i Vukšić imaju operativna saznanja da se jedan od šefova "kavačkog klana", čiji je, kako navodi, advokat Dejan Vukšić, nalazi u Španiji i tamo organizuje aktivnosti narko klana iz Crne Gore.

Lider PzP-a pita premijera i Vukšića da li je tačno da je šef ANB-a naložio da se prema Belivuku ne sprovode mere tajnog nadzora, tokom njegovog boravka u Crnoj Gori, iako je, kako kaže, njemu bio zabranjen ulazak u tu zemlju.

Radoje Zvicer
foto: Privatna arhiva

Da li je istina, pita Medojević, da direktor ANB posle smena nije imenovao nikoga za načelnika Službe za organizovani kriminal.

I najzad, Medojević pita kakva su operativna saznanja ANB o delovanju organizovane kriminalne grupe koja se bavi švercom cigareta, a čiji je šef izvesni Saša Pekić kao i kakve su njegove veze sa klanom iz, kako navodi, Granda i Zoranom Lazovićem i Duškom Golubovićem.

U opširnom pismu Medojevića, koje integralno prenosi podgoričkii portal Borba, lider PzP-a konstatuje da je hapšenje dvojice šefova "kavačkog klana" u Srbiji, Belivuka i Miljkovića, za koje se odavno sumnja da su počinilo niz teških ubistava, otmica, reketeriranja i šverca narkotika, otvorilo brojna pitanja o motivima i posledicama njihovog boravka u Crnoj Gori, krajem januara ove godine.

Medojević ističe da je od izuzetne važnosti da javnost dobije punu istinu o saznanjima ANB i Uprave policije o motivima i efektima posete Belivuka i Miljkovića, šefovima "kavačkog klana", krajem januara ove godine.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.