MILO OSTAJE BEZ SVOJE OMILJENE SKUPOCENOSTI: Vlada usvojila predlog od kojeg Đukanoviću nije DOBRO!
Milo Đukanović, Foto: Printscreen

ŠTA ĆE SADA?

MILO OSTAJE BEZ SVOJE OMILJENE SKUPOCENOSTI: Vlada usvojila predlog od kojeg Đukanoviću nije DOBRO!

Milo Đukanović, predsednik Crne Gore, ostaće bez luksuznog, skupocenog, blindiranog službenog vozila "mercedes majbah"!

Objavljeno:

Vlada je usvojila predlog za pokretanje postupka prodaje ta dva vozila koji su u državnom vlasništvu. Drugi "majbah" koristio je bivši premijer Duško Marković.

- Sredstva od prodaje ovih vozila biće uplaćena u budžet Crne Gore, a koristiće za pomoć ugroženim građanima i unapređenje socijalne pravde u državi - saopštio je predsednik Vlade Zdravko Krivokapić.

Dva milionska vozila nabavljena su prošle godine, navodno preko firme "Ljetopis automotiv", a o njihovoj nabavci nikada reč nije izgovorena. Prošle godine Vlada Duška Markovića izdvojila je oko četiri miliona evra za održavanje voznog parka državnih službenika! U isto vreme za dečje dodatke isplaćeno je manje, tri i po miliona evra, dok su majke sa troje i više dece ostale bez naknada.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić pozvao je Đukanovića da se javi Upravi za katastar i državnu imovinu i umesto "majbaha" preuzme drugo vozilo.

- Ili da se dogovori sa ministarkom prosvete, nauke, kulture i sporta Vesnom Bratić ili ministrom ekonomskog razvoja Jakovom Milatovićem, koji su nasledili veliki broj istih vozila - poručio je Spajić.

Iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja saopštili su da su krenuli u akciju preusmeravanja potrošnje i to "od glave". Kazali su da su svedoci "svakodnevnih vapaja ogromnog broja siromašnih za pomoć".

- Znamo da prodaja "majbaha" i slične akcije u budućnosti i velika racionalizacija parka cele državne uprave neće rešiti probleme građana koji su kao planina taloga debelog 30 godina, ali će im pokazati naš cilj i znak podrške da nisu sami na tom putu. Bahaćenju je kraj - naveli su iz resornog ministarstva.

Na najavu Vlade o prodaji dva "majbaha" odmah su reagovali iz kabineta predsednika Đukanovića, sa pitanjem - da li je ovo Vlada ili salon za prodaju automobila?

- Oni brukaju državu i funkcije koje trenutno obavljaju, a da pritom prećutkuju kojom brzinom se širi administracija pod njihovim vođstvom i koliko "majbaha" će građani za to platiti. Kada bi posao dilera za prodaju automobila, na šta su se sveli, pošao za rukom bio bi to najveći uspeh u prvih sto dana ove vlade - kazao je šef kabineta predsednika Miodrag Radović.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.