IZAZVAO PANIKU I NERED: Oglasila se nikšićka policija, pored eksplozivne naprave pronađeno i vatreno oružje
Poslao više poruka sa uvredljivim i pretećim sadržajem, Foto: News1/Zorana Jevtić

STRAŠNO

IZAZVAO PANIKU I NERED: Oglasila se nikšićka policija, pored eksplozivne naprave pronađeno i vatreno oružje

Takođe, pripadnici policije su u Nikšiću izvršili pretres stana i drugih prostorije koje V.M. koristi i tom prilikom su pronašli i oduzeli pištolj

Objavljeno:

Crnogorska policija saopštila je večeras da je u Nikšiću uhapšena osoba koja je danas telefonom pretila da će aktivirati eksplozivnu napravu na zgradi ambasade SAD.

Kako navodi, uhapšen je V.M. (56) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda i on će u zakonskom roku biti priveden nadležnom državnom tužiocu.

U saopštenju policije precizira se da je osumnjičeni pozvao na službeni telefon firme zadužene za zapošljavanje građevinskih radnika na izgradnji nove zgrade ambasade i pretilo da će aktivirati eksplozivnu napravu na zgradi ambasade Sjedinjenih Američkih Država, a nakon toga je poslao više poruka sa uvredljivim i pretećim sadržajem.

Kako se dodaje, nikšićka policija, nakon dobijene informacije od kolega iz Podgorice, locirala je i privela lice.

Takođe, pripadnici policije su u Nikšiću izvršili pretres stana i drugih prostorije koje V.M. koristi i tom prilikom su pronašli i oduzeli pištolj.

Ranije danas podgorička Pobjeda objavila je da je Nikšićanin Veljko Mandić (57) uhapšen danas zbog sumnje da je uputio preteće pozive i poruke ambasadi SAD.

Iz američke ambasade su prijavili policiji da su jutros sa jednog telefonskog broja dobili preteće pozive i poruke u kojima nepoznato lice pretilo da će baciti bombu na zgradu tog dplomatskog predstavništva.

Policija je proverom i koordinacijom centara bezbednosti Podgorica i Nikšić utvrdila da je pozive uputio Mandić.

Pobjedi je nezvanično rečeno da je Mandić od ranije poznat po ispoljavanju ekstremističkog ponašanja i da je, kako navode, "sledbenik četničkog pokreta".

Mandić je sproveden u CB Nikšić.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.