"TO ŠTO SU URADILI JE ZASTIĐE I BRUKA": Mandić grmi zbog novih dešavanja u Crnoj Gori!
Andrija Mandić, Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

"DRŽAVNI UDAR"

"TO ŠTO SU URADILI JE ZASTIĐE I BRUKA": Mandić grmi zbog novih dešavanja u Crnoj Gori!

"To što su uradili je zastiđe i bruka zbog čega će morati da se suoče sa posledicama njihovih nedela", rekao je Mandić novinarima

Objavljeno: 17:39h

Lideri Demokratskog fronta, koji je deo vladajuće koalicije u Crnoj Gori, Andrija Mandić i Milan Knežević, poručili su da ne mogu da se raduju današnjoj odluci Apelaciog suda koji je ukinuo prvostepenu presudu u predmetu "državni udar", jer je ona potvrdila da je to bio montirani politički proces.

Mandić i Knežević su na zajedničkoj konferenciji za novinare poručili da je ta presuda zapravo "zakasnela pravda" za brutalno politički motivisani progon samo zato što je bilo jasno da je Crna Gora oslobođena od bivšeg režima još 16. oktobra 2016.

Poručili su da će tužioci Saša Čađenović i Milovan Katnić kao i sudija Suzana Mugoša morati da se suoče sa pravdom "na ovom ili onom svetu".

Mandić i Knežević od njih očekuju da kažu po čijem nalogu su postupali u ovom montiranom političkom procesu.

"To što su uradili je zastiđe i bruka zbog čega će morati da se suoče sa posledicama njihovih nedela", rekao je Mandić novinarima.

Mandić je rekao da imaju ozbiljnu nameru da se suoče sa svima koji su učestvovali u ovom lažnom sudskom procesu i da nemaju dilemu da se one ne završavaju na Katniću, Čađenoviću i Suzani Mugoši, već da vode do aktuelnog predsednika Mila Djukanovića.

"Mi ćemo to voditi do kraja, jer Crna Gora je zaslužila da bude oslobođena još 2016, ali je tu slobodu zaustavio tzv. 'državni udar' i podmetačina Milivoja Katnića, DPS i Djukanović, koji su time dobili nezasluženo da vladaju još četiri godine, dok smo mi proganjani i proglašavani teroristima", rekao je Mandić, koji je lider Nove srpske demkratije.

Podsetio je da sloboda za Crnu Goru nije zaustavljena i da je došla 30. avgusta prošle godine.

Zato, istakao je, mi ne osećamo radost, već gorčinu, "zvog pokušaja da nas se ponizi".

Mandić je poručio da bi bilo dobro da učesnici ovog "montiranog procesa" počnu da pakuju kofere za mesto na kojem zaslužuju da budu, gde bi se resocijalizovali kako bi postali bolji članovi društva.

Knežević je zahvalio višečlanom advokatskom timu, koji su, kako je rekao, zajedno sa njima i njihovim porodicama preživeli preko 177 ročišta po ubrzanom postupku na javom suđenju, koje je trebalo da podseća na suđenje ratnim zločincima u Ninbergu.

"Mi ne osećamo nikakvu satisfakciju i radost, niti smatramo da ovaj dan našim porodicama treba da bude praznik, jer sve ono što smo govorili je bila istina. Bili smo politički progonjeni ljudi u montiranom procesu koji je imao cilj da pobedu 2016. proglasi državnim udarom kako bi DPS namako tanku većinu i ostao na vlasti još četiri godine".

Knežević je rekao da ne oseća ni mržnju prema odgovornima za taj progon i da nema nameru da ih goni za zločinačko udruživanje protiv Mandića i njega.

"Samo ih pozivamo da saopšte ko im je davao naloge za to", rekao je Knežević i podsetio da su oni 30. avgusta sa pozicije prvostepeno osuđenih uspeli da oslobode Crnu Goru, a to je, smatra, poruka da su građani, koji su za njih glasali, verovali u njihovu nevinost, ideologiju i izborni program.

Posebno mu je, kazao je, drago zbog oslobađanja srpski državljana u ovom montiranog postupku, među kojima su bivši general Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić i Branka Milić...

Konferenciji za novinare nije prisustvovao Milan Čađenović, takođe prvostepeno osuđeni u predmetu tzv. "državni udar", koji je u samozolaciji.

Mandić i Knežević su bili osuđeni na po pet godina zatvora, a general Dikić na osam.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.