Mandić: Ponovo će biti izglasan Zakon o slobodi veroispovesti!
Mandić o Zakonu veroispovesti, Foto: EPA/BORIS PEJOVIC

crna gora

Mandić: Ponovo će biti izglasan Zakon o slobodi veroispovesti!

Ponovo će biti izglasan Zakon o slobodi veroispovesti

Objavljeno:

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kaže da će 20. januara na vanrednoj sednici crnogorskog parlamenta biti izglasani svi zakoni koje je predsednik Milo Djukanović vratio na ponovno odlučivanje, među kojima su i izmene Zakona o slobodi veroispovesti.

On je na TV Pink rekao da će se 20. januara desiti ono što je jedino prirodno, a to je da će ponovo biti izglasani svi zakoni koji su vraćeni na ponovno odlučivanje i da će Djukanović biti dužan da ih potpiše.

Mandić kaže da je vlada Zdravka Krivokapića mislila da će nakon izglasavanja ovih zakona Djukanović uraditi ono na šta ga obavezuje Ustav Crne Gore, a da se ispostavilo da je Djukanović procenio da tu može da pronađe neku pukotinu i verovao je da može tako da uzdrma parlamenarnu većinu.

Vraćanje zakona na ponovno odlučivanje parlamentu vidi kao pokušaj ranjavanja parlamentarne većine, ali i procenjuje da nova vlada ima dovoljno snage i odgovornosti, kao i aposlutnu podršku naroda Crne Gore da proces koji je počeo 30. avgusta dovede do kraja, odnosno da demontira "mafijaski režim" Mila Djukanovića.

To što se dovodi u pitanje i izbor pojedinih poslanika Mandić vidi kao jednu klasičnu opstrukciju i pokušaj da se nekim pravnim igrama smanji broj poslanika Skupštine Crne Gore.

"Taj pokušaj da se parlamentarnoj većini oduzme jedan poslanik bila je potpuno glupa akcija i vrlo brzo će se 20. januara potvrditi da je to bila samo jedna nemoguća misija", naveo je Mandić.

Kaže da Demokratski front u vremenu koje je pred nama mora da počne da traži zajednički jezik sa Krivokapićem i ljudima iz vlade na onoj platformi za koju su glasali građani.

Mandić je rekao da na lokalnim izborima u Nikšiću 14. marta sve što se radilo 30. avgusta treba potvrditi na tim izborima i ubedljivo pobediti.

Smatra da će to biti izbori koji prevazilaze lokalni ambijent.

Povodom nedavnog hapšenja nikšićkog biznismena Brana Mićunovića, Mandić kaže da se još nije utvrdila istina u vezi sa njegovim hapšenjem.

"Koristi su imali i oni koji su ga hapsili, a svakako je imao Brane Mićunović jer mu je bio oduzet alat sa kojim je trebalo da zauzima manastire", rekao je Mandić.

Kaže da su očekivali da se radi o ozbiljno smišljenoj akciji, ali da se ispostavilo da je to bilo jedno do onih rutinskih hapšenja kakvih svakog dana ima u Crnoj Gori.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.