DF OPLEO I PO MILOVCIMA I PO POLICIJI: "Izgleda da samo smetaju oni koji dolaze iz Srbije"
Klasični prepad i atak na ljude iz Srbije, Foto: Profimedia

"Razbojnički potez"

DF OPLEO I PO MILOVCIMA I PO POLICIJI: "Izgleda da samo smetaju oni koji dolaze iz Srbije"

Ocenjuju i da je ova akcija pokazatelj da će DPS izgubiti izbore u Nikšiću

Objavljeno: 23:44h

Koalicija "Za budućnost Nikšića", koju predvodi crnogorski Demokratski front, saopštila je večeras da je proterivanje državljana Srbije pokazatelj da su na čelu nikšićke policije i dalje sluge Demokratske partije socijalista (DPS), koje su se, kako navodi, direktno uključile u predizbornu kampanju.

Iz ove koalicije navode da današnja akcija policije u Nikšiću predstavlja "klasični prepad i atak na ljude iz Srbije" koji, kako ističu, potpuno legalno borave u tom gradu.

Ocenjuju i da je ova akcija pokazatelj da će DPS izgubiti izbore u Nikšiću.

Kako dodaju za Vijesti, policiji samo smetaju oni koji dolaze iz Srbije, a ne i medijske agencije koje, kako navode, DPS predsednika Mila Đukanovića angažuje iz Hrvatske ili drugih zemalja.

"Za budućnost Nikšića" napominje da su proterani državljani Srbije i ranije profesionalno bili angažovani u njihovim kampanjama kao savetnici i medijski i marketinški stručnjaci.

Oni ističu da privedeni ničim nisu povredili bilo koji zakon Crne Gore, ali da je za "ovdašnje poltrone DPS-a u uniformama i pravosuđu dovoljno što oni dolaze iz Srbije", dok se sa druge strane nekažnjeno odvijaju nepočinstva DPS-a.

"Pa odatle ova panika i paranoja i razbojnički potezi šefa policije, koji nikako da shvate da je prošlo vreme terora. A svakako te usijane glave treba da znaju da dolazi vreme kada će odgovarati za sve što su radili građanima Nikšića, naročito u vremenu litija, kada su bez razloga hapšeni Vladika Joanikije, sveštenstvo i vernici", poručuju u koaliciji "Za budućnost Nikšića".

Kako dodaju, državljane Srbije uhapsile su parapolicijske snage što i ne čudi jer su, kako navode, takve snage upravo godinama bile oslonac i stub rečima Mila Đukanovića.

Kako dodaju, vreme pravne države neumitno dolazi i samim tim, ovakve akcije "poraženih režimlija" više se neće događati.

"Ali opet ponavljamo, izgleda da samo smetaju oni koji dolaze iz Srbije, dok parapolicijskim snagama poraženog diktatora ne smetaju medijske agencije koje DPS angažuje iz Hrvatske ili pak Albanske stranke iz Tetova i Tirane, kao i Bošnjacka stranka iz Sarajeva, problem je jedan i osnovni a on se zove srbofobija koja se u Crnoj Gori promoviše od 1945. do danas ali će njeni kreatori morati da prihvate da su Srbi autohtoni narod u Crnoj Gori i da su naši sunarodnici iz Srbije i Republike Srpske ovde dobrodošli ma kojim povodom dolazili", zaključuje se u saopštenju.

Crnogorski mediji prethodno su preneli da je nikšićka policija proterala osam državljana Srbije.

Kako tvrdi podgorička Antena M, oni su bili zaduženi da u narednih dvadesetak dana, uoči izbora u Nikšiću, evidentiraju članove jedne prosrpske partije za naknadu od 500 evra.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.