DVOJICA GA ČEKALA NA MOTORU AKO GA BOMBA NE RAZNESE, A TO NIJE SVE: Isplivao plan ubistva Kašćelana, kao na filmu!
Slobodan Kašćelan, Foto: Youtube/Printscreen

RAZORNA BOMBA I PLAN B

DVOJICA GA ČEKALA NA MOTORU AKO GA BOMBA NE RAZNESE, A TO NIJE SVE: Isplivao plan ubistva Kašćelana, kao na filmu!

Kriminalna grupa, koju je iz Spuža organizovao Janko Vukadinović, planirala je da eksplozivom raznese Kašćelanov blindirani automobil na semaforu u Podgorici

Objavljeno:

Vođa kavčana Slobodan Kašćelan bio je meta likvidacije planirane za 22. januar koju je crnogorska policija sprečila. Tamošnji zvaničnici otkrili su detalje planiranog ubistva, koje po mnogo čemu, liči na film.

Naime, kriminalna grupa, koju je iz Spuža organizovao Janko Vukadinović, planirala je da eksplozivom raznese Kašćelanov blindirani automobil na semaforu u Podgorici. Istog dana kada je planirana likvidacija, Kašćelan je trebalo da bude na podgoričkom Višem sudu zbog optužnice za pranje novca, ali je suđenje odloženo.

Razorna bomba i plan B

Prema rečima glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića eksplozivna naprava koja je pronađena u sredu uveče u Podgorici, ručno je rađena i bila je toliko jaka bi "ubistvo realizovano na semaforu ili negde na ulici bilo katastofalno".

I Saša Čađenović, specijalni državni tužilac Crne Gore, rekao je da je bomba kojom je planirano ubistvo imala razornu moć. Prema njegovim rečima, eksplozivna naprava je bila ukupne težine 5,8 kilograma, od čega je u nju bilo smešteno oko 3,2 kg plastičnog eksploziva. Čađenović je pojasnio je i kako je trebalo da bude postavljana.

- Ova eksplozivna naprava, prema do sada prikupljenim dokazima, bila je pripremljena za kačenje na krov vozila u pokretu, i prema svom obliku i konstrukciji, sastojala se od metalnog dela u kojem se nalazio eksploziv, a preliminarna izjašnjenja stručnih lica govore da je ubojno dejstvo ove naprave najmanje 100 metara u prečniku od mesta eksplozije - rekao je.

S obzirom na količinu eksploziva koja je planirana za ovo ubistvo, teško da bi Kašćelan imao šanse da preživi. Za slučaj da se to dogodi bio je spreman i plan B. Dvojica članova kriminalne grupe koja je planirala ubistvo čekali su na motoru spremni da mu priđu i pucaju u njega iz blizine.

Eksploziv prenet u Bar

U vezi sa ovom likvidacijom u akciji crnogorske policije uhapšene su tri osobe.

To su Dušan Ivanović, Momo Milić i Hasan Turković koji se sumnjiče da su krili eksploziv koji nisu uspeli da iskoriste u pokušaju likvidacije 22. januara, pa su nameravali da ga prebace do Bara, gde je trebalo da usmrte člana kriminalne grupe bliske kavčanima.

500.000 evra za likvidaciju

Kako je na konferenciji za medije 27. januara rekao Saša Čađenović, specijalni državni tužilac Crne Gore, veruje se da je kriminalnu grupu koja je planirala likvidaciju Kašćelana iz Spuža organizovao Janko Vukadinović.

- Za delo koje je planirano u Podgorici trebalo je da bude isplaćeno 500.000 evra, dok je za delo koje je planirano u Baru ovoj kriminalnoj organizaciji trebalo da bude isplaćeno oko 50.000 evra i to samo neposrednim izvršiocima - rekao je Čađenović.

(Espreso/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.