KAŠĆELAN I NJEGOVI MOMCI KOMANDUJU POLICIJI? Tinejdžer u stanju šoka posle ovoga što se desilo!
Slobodan Kašćelan, Foto: Youtube/Printscreen

KRIMINALNI KLAN

KAŠĆELAN I NJEGOVI MOMCI KOMANDUJU POLICIJI? Tinejdžer u stanju šoka posle ovoga što se desilo!

Nakon nekih 15-20 metara, to vozilo se zaustavilo pored nas, suvozač je spustio staklo i rekao direktno meni: "Spusti masku i dođi ovamo"

Objavljeno: 19:01h

"Navodni šef kavačkog kriminalnog klana Slobodan Kašćelan i njegov telohranitelj Vladimir Vučković naredili su pre dva dana kotorskoj policiji da privedu maloletnog V. M. i Miladina Dedovića, što su ovi i učinili."

To za podgoričke "Vijesti" tvrdi Gabrijela Mršić, majka sedamnaestogodišnjaka koji je završio u policiji jer, kako je ispričala za ovaj portal, nije hteo da skine masku kada je to od njega tražio Kašćelanov telohranitelj Vučković.

- Mog maloletnog sina maltretira policija sa Kašćelanom i njegovim obezbeđenjem, tačnije, hapse po njegovom naređenju, dok im on još i asistira. Istovremeno, nama govore da moj sin ne izlazi vani, nego da sedi u kući, jer mu tu nije ugrožena bezbednost - rekla je "Vijestima".

Uprava policije nije odgovorila da li su hapsili po Kašćelanovom naređenju.

Oni su, međutim, saopštili da je Vučković 7. decembra, oko 13 sati, policajcu koji je obezbeđivao zgradu Osnovnog suda u Kotoru prijavio da je, dok se kretao prema toj zgradi sa Kašćelanom, "uočio da se dva njemu nepoznata lica čudno ponašaju i da ih prate".

- Policija je preduzela sve mere i radnje po ovoj prijavi i sva lica su u svojstvu građanina pozvana u službene prostorije Odeljenja bezbednosti Kotor. Nakon prikupljenih obaveštenja u svojstvu građanina sva lica su napustila službene prostorije - odgovorili su iz policije.

U izjavi u koju su "Vijesti" imale uvid, piše da je sedamnaestogodišnjak inspektorima ispričao da su Vučković i Kašćelan pratili njega i prijatelja dok su se kretali gradom, a potom otišli za njima i kada su se sklonili kod policajca ispred zgrade suda.

Objasnio je da je vozilo u kojem su bili najprije primetio kada su prelazili ulicu od Starog grada ka Tržnom centru Kamelija, jer se zaustavilo da ih propusti.

- Nakon nekih 15-20 metara, to vozilo se zaustavilo pored nas, suvozač je spustio staklo i rekao direktno meni: "Spusti masku i dođi ovamo". Pogledao sam ga i nastavio da hodam. Moj prijatelj nije reagovao. Nastavili smo lagano da hodamo, a ovaj tamni auto je išao paralelno sa nama. Suvozač je počeo grubo da viče i nastavio sa rečima: "Čujete li šta vam kažem, skinite maske i priđite ovamo kad sam rekao, odmah!"... Bio sam jako uplašen za svoju bezbednost i sa drugom, koji je takođe bio uznemiren, brzo smo se okrenuli i krenuli ka zgradi Suda jer sam tamo video policajca - rekao je maloletnik pred inspektorima.

Dodao je da je smatrao da će kad stigne do policajca biti bezbedan, jer nije znao ko je čovek koji mu se tako obraća, niti koliko je osoba sa njim u automobilu.

Rekao je da su prošli pored Suda kako bi izbegli da ih automobil prati, ali da se opet pojavio ispred njih.

- Kada smo videli da nas prati i to sada sa sigurnošću, uspaničeno smo se okrenuli i brzim hodom uputili prema zgradi suda gde je stajao policajac - ispričao je.

Kazao je da su došli ispred suda i stali, računajući da će, ako ih neko napane, to sprečiti policajac ali i da će kamere zabeležiti...

- Tada onaj ćelavi čovek što mi je vikao iz kola, prilazi policajcu i predstavlja mu se rečima: "Ja sam telohranitelj Sloba Kašćelana, ovi momci su sumnjivi, nisu hteli da skinu masku kad sam im to rekao iz auta". Policajac je rekao: "Ovo su ozbiljne stvari, stanite tu". Rekao sam mu da ne znam zašto bih skinuo masku nepoznatim ljudima koji to traže, kada je nosim kao zaštitu od virusa - ispričao je.

Dodaje da je "ćelavi čovek" nakon toga rekao policajcu da ih pretrese i legitimiše, a potom stao pored njega i zapalio cigaretu, dok je policajac zvao nekoga mobilnim telefonom.

- Ovaj čovjek je nastavio da govori: "Ne znam zašto ne skinete maske kada to tražim?". Došao je iza Suda pored njega neki stariji čovek... Čuo sam kada mu se ovaj ćelavi obratio imenom Slobo, ali i kako on govori policajcu da treba da nas legitimiše i pretrese - ispričao je mladić.

Sedamnaestogodišnjak je rekao da je tada policajac tražio od njega da se predstavi i kaže ime oca, što su dva čoveka koja su ih pratila čula.

- Kada sam odgovorio policajcu obojica su burno reagovala. Ćelavi je izgovorio: "Od Mršić Nikole je li?", a stariji čovek nastavio: "Aha, ti si sin Nikole Mršića!", to je bilo glasno i grubo preteći upućeno meni. Ćelavi, kao da mi preti, nastavlja: "Aha, ti si sin Nikole Mršića, ti si taj, dobro, dobro!" Tada je podigao ruku preteći u mom pravcu, a stariji čovek je ponovo zahtevao od policajca da nas legitimiše i pretrese - rekao je on.

Dodao je i da im je policajac tada rekao da uđu u zgradu suda, a poslije nekoliko minuta, kada mu je stiglo pojačanje, izveli su ih ispred zgrade i pretresli.

- Danima nigdje ne izlazim, samo pratim online nastavu i igram igrice sa bratom. Ove ljude prvi put vidim i ćelavog i ovog starijeg. Ne znam zašto su ovako reagovali, pratili me i vikali na mene. Nisam nikome u životu ništa skrivio i smatram da sam ja taj koji treba da traži zaštitu od policije, jer sam se danas osetio veom ugroženo i nezaštićeno. Lica me prate, dobacuju, viču, naređuju policiji, a ja ne shvatam o čemu se radi - rekao je on.

Sin navodnog člana škaljarskog klana

Maloljetni V. M. sin je Nikole Mršića, optuženog za ubistvo Gorana Lenca, navodno bliskog kavačkog kriminalnom klanu.

Mršić slovi za osobu blisku škaljarskom kriminalnom klanu.

Nikola Mršić izručen je u julu Crnoj Gori iz Srbije.

- N. M. se potražuje radi obezbeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi za krivična dela stavranje kriminalne organizacije, teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On je 16. septembra 2017. godine na igralištu stadiona FK Bokelj lišio života G. L. i pokušao da liši života M.J - saopšteno je iz tada Uprave policije (UP).

Mršić je u martu uhapšen u Beogradu.

Kašćelan priveden zbog pretnji

Od kada se uz priloženo jemstvo navodni vođa kavačkog klana našao na slobodi, ne prestaje da puni stranice crne hronike. Tako je pre samo mesec dana u Kotoru nakon što je navodno pretio starijem sugrađaninu Branku Radonjiću.

Navodno, on je Radonjiću pred brojnim svedocima rekao da će mu sina "obesiti za nogu" ako nastavi da ga pominje.

Nekoliko dana nakon objavljivanja ove vesti u crnogorskim medijima, obelodanjena je inforamacija da je krivična prijava protiv Kašćelana zbog sumnje da je ugrozio sigurnost Kotoranina Branka Radonjića odbačena je od strane Osnovnog tužilaštva u Kotoru.

Obacivanje ove krivične prijave usledilo je nakon saslušanja Branka Radonjića koji je prijavio policiji da mu je Kašćelan pretio.

Kretanje mu ograničeno nanogicom

Kašćelan je 19. decembra prošle godine izašao iz pritvora nakon što je Viši sud prihvatio jemstvo od 501.700 evra u nekretninama koje je ponudila njegova porodica i 5.000 evra u gotovini.

Pored prihvaćenog jemstva sud ga je obavezao da da ne sme napustiti teritoriju Kotora, da se jednom mesečno javlja policiji i oduzet mu je pasoš. I pored toga, Kašćelan nije mirovao.

Policija je njega i telohranitelja Vučkovića 8. oktobra zatekla u jednom ugostiteljskom lokalu u Podgorici, čime je Kašćelan prekršio meru ograničenog kretanja. Kašćelan je boravio na teritoriji Podgorice zbog pravne obaveze, kako je pojasnio izvor crnogorskog "Dana" ali prethodno nije obavestio policiju da će zbog toga napustiti Kotor.

Podsećanja radi, Kašćelan se tereti da u maju 2010. godine, zajedno sa Igorom Božovićem koji je u bekstvu, organizovao kriminalnu organizaciju i upravo su oni, prema tvrdnjama Specijalnog tužilaštva, bili inicijatori poslova - zelenašenja, davanja mita, iznuda, šverc droge, pranje novca...

Inače, Kašćelan se dve godine nalazio u bekstvu, ali je 12. decembra prošle godine uhapšen u iznajmljenom stanu u Pragu, na osnovu Interpolove poternice Podgorice koja je za njim bila raspisana 2017. zbog sumnje da je počinio više teških krivičnih dela.

On je prilikom hapšenja kod sebe imao dva pasoša, francuski i kosovski na ime Slobodan Perić.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.