POPLAVLJEN VELIKI BROJ LOKACIJA KOD SKADARSKOG JEZERA: Imovina ugrožena usled loših vremenskih prilika
Skadarsko jezero, Foto: Printscreen/Youtube

VODOSTAJ

POPLAVLJEN VELIKI BROJ LOKACIJA KOD SKADARSKOG JEZERA: Imovina ugrožena usled loših vremenskih prilika

Navodi se da će predstavnici NP Skadarsko jezero i u narednom periodu obilaziti područja kojima preti opasnost od poplava

Objavljeno:

Veliki broj lokacija u okolini Skadarskog jezera poplavljen je zbog rasta vodostaja, posebno poljoprivredna zemljišta.

Kako je saopšteno iz Nacionalnih parkova (NP) Crne Gore, direktor Nacionalnog parka Skadarsko jezero Nenad Ivanović je sa stručnim saradnikom za odnose sa lokalnim zajednicama, Bogdanom Marašem, danas obišao naselja u priobalju i meštane čija je imovina ugrožena zbog rasta vodostaja Skadarskog jezera.

Ivanović i Maraš razgovarali su sa meštanima koji su iskazali zabrinutost za svoju imovinu ukoliko nivo Skadarskog jezera nastavi da raste usled loših vremenskih prilika, prenosi RTCG.

"U razgovoru sa predsednicima mesnih zajednica Rijeke Crnojevića i Crmnice saznao sam da su pričinjene i određene materijalne štete, kao i da meštane zabrinjava porast nivoa vode koji može zahvatiti i objekte stanovanja", kazao je Ivanović.

Navodi se da će predstavnici NP Skadarsko jezero i u narednom periodu obilaziti područja kojima preti opasnost od poplava i u saradnji sa meštanima pokušati da spreče veće materijalne štete.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.