IRAN KRENUO SA VOJNIM VEŽBAMA U OMANSKOM ZALIVU: Usred TENZIJA, sada rade OVO!
Iran, ilustracija, Foto: AP

ne piše se dobro

IRAN KRENUO SA VOJNIM VEŽBAMA U OMANSKOM ZALIVU: Usred TENZIJA, sada rade OVO!

Iran je poslednjih nedelja organizovao više vojnih vežbi. Revolucionarna garda je u subotu održala pomorsku paradu u Persijskom zalivu, a nedelju dana ranije Iran je održao velike manevre bespilotnim letelicama

Objavljeno:

Iranska mornarica počela je danas u Omanskom zalivu dvodnevne vežbe raketama kratkog dometa, u kojima učestvuje i njen najveći brod, usred tenzija zbog nuklearnog programa te zemlje.

U vežbama koje se održavaju u jugoistočnom delu zaliva, učestvuju dva nova broda iranske proizvodnje Zereh za lansiranje rakete ili "oklop", i iranski najveći vojni brod Makran, nosač helikoptera.

Američki predsednik Donald Tramp je 2018. jednostrano povukao SAD iz sporazuma o iranskom nuklearnom programu, kojim je Teheran pristao da ograniči obogaćivanje uranijuma u ​​zamenu za ukidanje ekonomskih sankcija. Tramp je kao razlog za povlačenje iz sporazuma izmedju ostalog naveo iranski balistički program.

Iran je poslednjih nedelja organizovao više vojnih vežbi. Revolucionarna garda je u subotu održala pomorsku paradu u Persijskom zalivu, a nedelju dana ranije Iran je održao velike manevre bespilotnim letelicama.

Makran, logistički brod koji služi kao podrška floti, može da putuje skoro tri godine bez pristajanja, a na njemu se nalazi oprema za prikupljanje i obradu informacija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta-AP)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.