BIĆE OVO NAJTEŽIH MESEC DANA ZA MILOVU STRANKU? Piše se kako neki IDU I NA ROBIJU!
Dogovor partija koji su na vlasti je izvestan, Foto: AP

smena funkcionera

BIĆE OVO NAJTEŽIH MESEC DANA ZA MILOVU STRANKU? Piše se kako neki IDU I NA ROBIJU!

DPS ide u prošlost: U narednih mjesec dana biće smijenjeni svi partijski funkcioneri, neke čeka i robija!

Objavljeno:

Svi direktori javnih preduzeća i državnih ustanova koje su DPS, SD i Bošnjačka stranka po partijskoj liniji postavili na funkcije u narednih mesec biće smenjeni, otkriva BORBA.

Na taj način će početi reforma u svim javnim ustanovama, i ispuniće se obećanje dato narodu da DPS nakon više od 30 godina ide u prošlost.

U većini slučajeva, DPS kadrovi su pokazali koliko su voleli državu, a koliko privilegije koje su dobijali. Dokaz njihove ljubavi prema Crnoj Gori su mnogobrojna preduzeća koja su uništena, i činjenica da se uspešne državne kompanije mogu izbrojati na prstu jedne ruke.

Neće biti iznenađenje da će mediji naklonjeni bivšem režimu, promene na rukovodećim položajima u državnim preduzećima pokušati da predstave kao revanšizam, ali ih stvarnost u startu demantuje.

Koliko vole državu funkcioneri bivše vlasti pokazivali su tako što su pojedini direktori ugrađivali đakuzi u kancelarijama, pa je vreme i pravda da konačno budu smenjeni, a neki i procesuirani.

Dogovor partija koji su na vlasti je izvestan, pa bi Demokratama bi trebalo da pripadne pozicija izvršnog direktora Elektroprivrede (EPCG), Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), Pošte, Luke Bar, Skijališta Crne Gore, Uprave za saobraćaj i Uprave javnih radova, Zavoda za zapošljavanje, Regionalnog vodovoda, Instituta “Simo Milošević”, Arhiva, Civilnog vazduhoplovstva, Radio-difuznog centra i Zavoda za dečiju i socijalnu zaštitu.

Njima, takođe, treba da pripadnu funkcije predsednika odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja, Železničkog prevoza, Budvanske rivijere, Fonda penzionog i invalidskog osiguranja (PIO) i Instituta za crnu metalurgiju.

Demokratskom frontu bi trebalo da pripadnu pozicije izvršnog direktora Budvanske rivijere, Plantaža, Uprave za imovinu, Železničkog prevoza, Uprave za šumu, Nacionalnih parkova, Uprava carina, Budvanska rivijera, kao i mesta predsednika odbora direktora EPCG i CEDIS.

Socijalistička narodna partija bi trebalo da dobije direktorska mjesta u Fondu za zdravstvo, Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, Službenom listu i Upravi za igre na sreću.

Podsetimo, juče su smenjeni direktori Poreske, uprave Miomir M Mugoša i direktor Uprave za imovinu Blažo Šaranović, direktor Uprave carina Vladan Joković kao i direktorka Uprave za igre na sreću, Milena Savović Baptista, kao i svi pomoćnici. Vlada je odlučila da se Poreska uprava i Uprava igara na sreću spajaju u Upravu prihoda, a uprave za nekretnine i imovinu u Upravu za katastar i državnu imovinu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Borba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.