KRIVOKAPIĆ ČESTITAO PRAZNIK RS, ALI SE NIJE DOBRO PROVEO: Ovako su ga KRITIKOVALI!
Krivokapić, Foto: printscreen

crna gora

KRIVOKAPIĆ ČESTITAO PRAZNIK RS, ALI SE NIJE DOBRO PROVEO: Ovako su ga KRITIKOVALI!

Krivokapić na udaru kritika za čestitke za praznik RS

Objavljeno:

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić našao se na udaru oštrih kritika opozicionih stranaka i pojednaca, zbog čestitke koju joj je, kako je saopštila predsednica Željka Cvijanović, uputio u telefonskom razgovoru povodom Dana Republike Srpske - 9. januara.

Iz Krivokapićevog kabineta sinoć je saopšteno da zvanične čestitke nije bilo, inače bi je objavili na sajtu vlade ili na Tviteru.

"To je bio privatan razgovor premijera sa Cvijanovićevom", navodi se u saopštenju, koje su preneli podgorički mediji.

Podgoričke Vijesti pišu da je Dan Republike Srpske, 9. januar, Ustavni sud BiH dva puta proglasio neustavnim - 2015. i 2019. godine, a Venecijanska komisija ga je 2013. proglasila diskriminatorskim, jer ga većinski narodi i zajednice smatraju bolnom uspomenom.

Iz najuticajnije opozicione DPS naveli su da je punih 24 sata bilo potrebno Krivokapiću i njegovim savetnicima "da telefonsku čestitku povodom 'Dana Republike Srpske' upućenu predsednici tog entiteta u Bosni i Hercegovini, relativizuju i okarakterišu kao privatno ćaskanje, koje nema veze sa onim što predsednik Vlade Crne Gore, govori zvanično".

Portparol te stranke i poslanik Andrija Nikolić je rekao tim povodom da je Krivokapić građanima Crne Gore, kako tumači, poslao poruku da je "odan evropskim vrednostima onoliko koliko traje njegovo formalno radno vreme, a da se nakon toga, vraća u gravitaciono polje vrednosnog sistema Andrije Mandića".

Nikolić tvrdi da je Krivokapić "krijući" čestitao praznik Republici Srpskoj, očekujući da ga Cvijanovićeva, kako navodi, neće ofirati.

"Onda definitivno imamo posla sa premijerom sa dva lica koji nema svest o značaju posla kojeg se prihvatio, pa samim tim ne može biti ni kompetentan da se njime bavi", naveo je, između ostalog, Nikolić u saopštenju, preneli su podgorički mediji.

Naveo je i da je i da je potpredsednik vlade Dritan Abazović, bez prethodne provere, na lažnom tviter profilu člana predsedništva BIH Željka Komšića napisao da "Vlada Crne Gore zvaničnu politiku vodi samo preko zvaničnih kanala komunikacije".

Vijesti pišu da je Krivokapić prećutao juče optužbe da je, kako navode, "navodno čestitajući neustavni Dan Republike Srpske (RS) i iskazao nepoštovanje prema državi Bosni i Hercegovini (BiH)", kao i da je, "uvredio sve koji ga doživljavaju kao početak velikosrpske agresije i sprovođenja genocidnog projekta”.

List piše da iz kabineta Krivokapića nisu dobili odgovor na pitanja da li je čestitao Dan Republike Srpske i zašto je predsednicu Željku Cvijanović pozvao telefon baš na dan obeležavanja, prema njihovom tumačenju, "spornog praznika, čestitajući joj navodno 'sve praznike'.

Cvijanovićeva je u subotu, 9. januara, u obraćanju koje je preneo Javni servis RS zahvalila Krivokapiću koji ju je pozao tog jutra i čestitao je sve praznike.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.