PRIJATELJ ULETEO DA SPASI MIĆUNOVIĆA: Upravo se ovo desilo!
Ostaje, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

potvrđeno

PRIJATELJ ULETEO DA SPASI MIĆUNOVIĆA: Upravo se ovo desilo!

Informaciju je potvrdila PR Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru Ana Marinović

Objavljeno:

Nakon višečasovnog saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru Branislavu Branu Mićunoviću i njegovim prijateljima Savi Vujoviću i Srđi Mićunoviću večeras je određeno tužilačko zadržavanje do 72 sata.

Informaciju je potvrdila PR Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru Ana Marinović.

Tužilaštvo će u zakonskom roku odlučiti da li će nadležnom sudu predlagati pritvor za ova tri lica. Prema rečima Marinović njima se na teret stavlja nedozvoljeno posedovanje oružja.

Dok ne bude gotov forenzički nalaz na osnovu kog će se znati čiji je oružje pronađeno u automobilu juče u Budvi iza rešetaka ostaju sva trojica.

Danas je advokat Danilo Mićović potvrdio da je prijatelj Brana Mićunovića tokom saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu Kotor priznao da je njegovo oružje koje je policija pronašla tokom pretresa dva vozila na Badnji dan u Budvi.

Advokat nije bio voljan da precizira koji od njih dvojice je priznao da je oružje njegovo dodajući da će brzo javnost o predmetnom događaju biti obaveštena saopštenjem Uprave policije.

Mićović je takođe kazao da Sava Vujović i Srđa Mićunović nisu telohranitelji već prijatelji Brana Mićunovića.

Advokat je dodao da su Mićunović i njegovi prijatelji na Badnji dan oko podne izašli iz hotela Splendid i uputili se ka Budvi. Krenuli su u dva automobila.

- Oružje nije pronađeno u vozilu u kome je bio Mićunović. Mićunović ne nosi oružje - kazao je juče Mićović koji je potvrdio da je Mićunović priveden nakon što je napustio hotel Splendid i dodao da je biznismen pošao kući na Badnji dan koji je planirao da proslavi u krugu svoje porodice u Budvi.

Na službenom parkingu stanice nakon što su Mićunović i njegovi saputnici privedeni parkirano je vozilo u kome je pronađeno oružje.

Mićunović se decenijama dovodi u vezu sa mnogim kriminalnim aktivnostima, ali nikad mu ništa od toga nije dokazano. Takođe slovi za osobu veoma blisku porodici Đukanović.

Privođenje Mićunovića komentariše se da ovim činom poslata poruka da u Crnoj Gori više nema nedodirljivih.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.