OVO SE ČEKALO: MILOVA STRANKA SE OGLASILA POSLE SVEGA! Sekuloviću i Damjanoviću poslata OZBILJNA PORUKA
Crna Gora, Foto: EPA-EFE/PATRICK SEEGER

crna gora gori

OVO SE ČEKALO: MILOVA STRANKA SE OGLASILA POSLE SVEGA! Sekuloviću i Damjanoviću poslata OZBILJNA PORUKA

Najuticajnija opoziciona DPS Mila Ðukanovića pozvala je danas ministra policije Sergeja Sekulovića i v.d. direktora Uprave policije Veska Damjanovića da svoj posao obavljaju profesionalno i objektivno, a ne prema nalozima i zahtevima političara

Objavljeno: 18:53h

DPS u saopštenju dostavljenom Tanjugu tvrdi da je juče u Pljevljima zapaljena crnogorska zastava prilikom paljenja Badnjaka, iako je to policija blagovremeno demantovla.

DPS je pozvala Sekulovića i Damjanovića da u skladu sa svojim nadležnostima spreče svaki pokušaj "demonstracije nacionalističkog divljanja, koje je preplavilo Crnu Goru nakon poslednjih parlamentarnih izbora".

Iz te stranke su poručili da saopštenje Uprave policije da državna zastava Crne Gore nije zapaljena predstavlja "licemerje i potcenjivanje zdravog razuma građana".

"Nedopustivo je da političari zloupotrebljavaju Upravu policije, kao i da rukovodioci ovog organa, na to pristanu", navodi se u saopštenju i dodaje da je i Sekuloviću i Damjanoviću jasno da je crnogorska zastava naložena sa Badnjakom.

Informacija o navodnom paljenju državne zastave u Pljevljima potekla je sa društvenih mreža.

Uprava policije, međutim, saopštila je da je na osnovu preduzetih aktivnosti utvrđeno da u Pljevljima nije bilo paljenja državne zastave.

Na fotografijama objavljenim na društvenim mrežama, na kojima DPS tvrdi da se vidi paljenje zastave Crne Gore, vide se ljudi koji su na došli na paljenje badnjaka sa crnogorskom zastavom i trobojkom sa četiri oscila.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.