MARKOVIĆ: Sprema se još jedan atentat na Oliveru Lakić
Napad na Oliveru Lakić, Foto: Facebook/Google Street View

novi udar

MARKOVIĆ: Sprema se još jedan atentat na Oliveru Lakić

Smatra, dodao je, da je ovo prilika da Komisija podseti da u rešavanje napada na Lakićev i druge teške slučajeve treba što hitniije suštinski uključiti i strane eksperte

Objavljeno:

Komisija za istrage napada na novinare zatražila je od Tužilaštva da se bez oklevanje provere navodi o planu kriminalnih grupa da ponove atentat na novinarku Oliveru Lakić i pokrene istražne radnje da bi se utvrdila puna istina, naveo je predednik te Komisije Nikola Marković.

"Od ostalih nadležnih organa, Uprave policije i ANB, tražimo da hitno urade procenu njene bezbednosti i pruže joj svu potrebu fizičku zaštitu", istakao je Marković.

Saopštio je da su na jučerašnjoj sednici Komisije sa ozbiljnom zabrinutošću primili informaciju da je svedok saradnik u jednom drugim krivičnom predmetu obelodanio nameru kriminalnih grupa da ponove atentat na novinarku Oliveru Lakić.

Olivera Lakić je, kazao je, sinonim stradanja novinarske profesije, ali i neadekvatnog postupanja nadležnih jer ni do dan danas nisu rasvetljeni neki prethodni napadi na nju, niti joj je pružena adekvatna zaštita da bi mogla da normalno živi i radi, kako ona tako i njena porodica.

"Komisija poziva ministre unutrašnjih poslova i pravde, ali i premijera da se aktivno u sklopu svojih ingerencija uključe u ovaj slučaj i time ličnim primerom pokažu svoju opredeljenost za slobodu medija i novinara", naveo je Marković u saopštenju.

Smatra, dodao je, da je ovo prilika da Komisija podseti da u rešavanje napada na Lakićev i druge teške slučajeve treba što hitniije suštinski uključiti i strane eksperte.

"Uprava policije konacno da dostavi Komisiji izveštaj FBI o napadu na Oliveru Lakić za koji su tvrdili da je uključen u istragu", stoji u saopštenju Markovića, preneli su podgorički mediji.

Da podsetimo, ovo nije prvi put, pre par godina Olivera Lakić je već bila ustreljena.

(Espreso.co.rs/tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.