Albanac u CG prmovisao knjigu Velika Albanija: Ali onda su se pojavili Grci i Srbi! (FOTO)
Foto: Facebook / Tahir Veliu

crnogorci odobravaju

Albanac u CG prmovisao knjigu Velika Albanija: Ali onda su se pojavili Grci i Srbi! (FOTO)

Tahir Veliu, lider novoosnovanog Pokreta za ujedinjenje Albanije, odrzao je u naselju Tuzi kod Podgorice u Crnoj Gori promociju svoje knjige "Velka Albanija"
Objavljeno:

Prema njegovom zvaničnom sajtu, Veliu smatra da je Ujedinjena Albanija najvredniji ideal za svakog Albanca koji pretpostavlja istinsku Albaniju, sa njenim "legalnim i istorijskim granicama" i kao takva garantuje "trajnu stabilnost u regionu." Za svoju knjigu kaže da predstavlja "mirnu političku platformu." - Moja knjiga predstavlja jednu mirnu politicku platformu koju Albanci nude svojim susedima na prijateljski nacin i tu nema nikakvog nasilja i opasnosti - izjavio je Veliu.

Po njemu, Ujedinjena Albanija pored toga što bi ispravila istorijsku nepravdu prema Albancima, je takođe od političkog i ekonomskog interesa za bolju budućnost Albanaca. Grčke vlasti prošle nedelje nisu pustile Veliua da uđe u zemlju kako bi promovisao svoju knjigu, preneo je tom prilikom N1, citirajući grčke medije. Prema medijskim navodima, Srbija nije 7. avgusta dozvolila da Veliju uđe u zemlju gde je u Preševu hteo da promoviše svoju knjigu.

(Espreso.co.rs / Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.