DESILO SE PRE NEGO ŠTO SU AMFILOHIJA SPUSTILI U KRIPTU: Da li ste primetili šta su mu KRIŠOM GURNULI u ruku?
Amfilohije, sahrana, Foto: Z. Šaponjić/Kurir

crna gora

DESILO SE PRE NEGO ŠTO SU AMFILOHIJA SPUSTILI U KRIPTU: Da li ste primetili šta su mu KRIŠOM GURNULI u ruku?

Osmogodišnja devojčica iz Podgorice, Una Rajović, junakinja litija, ispunila je svoju želju i kumu mitropolitu Amfilohiju koji je krstio na Božić ove godine položila na ruke ikonu Presvete Bogorodice

Objavljeno: 16:12h

To je ista ona ikona sa kojom je uzdignutih ručica mesecima koračala podgoričkim ulicama u veličanstvenim litijama za spas pravoslavne vere I svetinja SPC u Crnoj Gori.

- Niko od nas iz porodice nije sugerisao šta da čini, jer su sve to bile njene odluke. Na dan sahrane došla je u 7 sati i celo vreme provela kraj odra mitropolita Amfilohija. Plakala je, pa bi onda suze stale i tako sve do ispraćaja vladike. Dan ranije obišla je kriptu u hramu Hristovog Vaskrsenja i mesto večnog konačišta našeg duhovnog oca i oslonca, Una je stajala iznad kripte, jedno vreme nije reč progovorila, da bi mi odjednom rekla: “Tata, ovde će da spava naš vladika. Biće mu lepo" - kaže za “Novosti” njen otac Petar i dodaje:

– Minulih dana, zapravo, od saznanja da se njen kum upokojio, Unina osećanja su se mešala. Kada se sve završilo, delovala mi je ispunjeno i srećno.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.