NE PLATIŠ I UMIRE TI NEKO BLIZAK: Cela porodica zastrašivala dve osobe, za skidanje magije uzeli POLA MILIONA EVRA
Cela porodica iz Crne Gore zastrašivala dve osobe, Foto: Profimedia

STRAŠNE PREVARE

NE PLATIŠ I UMIRE TI NEKO BLIZAK: Cela porodica zastrašivala dve osobe, za skidanje magije uzeli POLA MILIONA EVRA

Pojasnili su da su protiv njih podneli krivičnu prijavu zbog krivičnog dela prevara

Objavljeno:

Troje crnogorskih državljana zastrašivali su dve osobe da će im članovi porodice umreti, ako papreno ne plate "skidanje" bačenih čini. Pljevljani Heika (24), Adnan (46) i Semira Huseinović (46) tri godine zastrašivali su porodicu i govorili da mogu ukloniti crnu magiju, uz pomoć "nekog čoveka iz Novog Pazara".

Od 2017. godine do nedavno, kada su procesuirani, uspeli su da na taj način uzmu oko pola miliona evra, koje su oštećene uglavnom pozajmljivale od rodbine.

- Zaplašivali su ih, govorili da im ovaj iz Novog Pazara predviđa smrt članova njihove porodice, za šta su one davale novac i pozajmljivale od rodbine da plate - kazao je sagovornik "Vijesti" iz Uprave policije.

Iz te institucije pre dva dana zvanično je saopšteno da su Huseinovići osumnjičeni da su, kao saizvršioci, prevarili dve osobe za oko pola miliona evra, nudeći im usluge skidanja “crne magije”.

Pojasnili su da su protiv njih podneli krivičnu prijavu zbog krivičnog dela prevara.

Sumnjiče ih da su od 2017. do 2020. godine u nameri sticanja protivpravne imovinske koristi, lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica doveli i održavali u zabludu dva oštećena lica:

"Naterali su jednu od oštećenih da plati novčani iznos od 57.000 američkih dolara i drugu između 430.000 i 500.000 eura, za navodne usluge skidanja ‘crne magije’".

Bizarni slučajevi "vračara" iz Srbije

Ove godine u junu mesecu državljanka Srbije Patricija Đorđević (37) iz Vršca uhapšena je zbog sumnje da je počinila seriju prevara u Republici Srpskoj, gde je od lakovernih domaćica ukrala oko 40.000 KM (2.411.859 dinara), složivši im priču o skidanju crne magije.

U potrazi za žrtvom, prevarantkinja je išla od vrata do vrata pokušavajući da uđe u dom lakovernih građana. U zavisnosti od situacije, ulogu je prilagođavala pa je od nekih domaćica tražila pomoć, nekima glumila trgovca. Sve bi se završilo tako što bi im govorila da im "vidi" smrt bliskog člana porodice nudeći pomoć u skidanju magije da do toga ne dođe. Potom bi ih "olakšala" za sav novac koji imaju.

Takođe ove godine u avgust policija u Austriji uhapsila je državljanku Srbije (50) zbog sumnje da je u toj zemlji, ali i u Nemačkoj, oštetila nekoliko građana i uzela im velike količine novca i nakita pretvarajući se da je vračara koja skida "crnu magiju".

Potraga za lažnom vračarom počela je u Nemačkoj, gde je policija još krajem maja dobila više prijava građana da ih je sredovečna žena nasamarila i uzela im hiljade evra i veće količine zlata i srebra, obećavajući im da će ih "osloboditi zle sudbine" i pomoći im u ozdravljenju.

Tri Leskovčanke - sedam prevara

Tri žene iz Leskovca i to A. M. (20), J. J. (29) i M. Š. (21), terete se da su u maju i junu prošle godine, ulazile u kuće oštećenih, predstavljale se kao osobe koje skidaju "crnu magiju", a potom od njih zahtevale da sav novac i zlato umotaju u hartiju ili tkaninu, stave ispod kreveta i ne diraju nekoliko dana.

One su potom koristeći nepažnju oštećenih protivpravno prisvajale novac i zlato, ukupne vrednosti od 440.000 dinara.

Angelina Mitrović iz Leskovca (21) opljačkala je četiri kuće, odnosno njihove lakoverne stanovnike, u samom gradu na Veternici, Vlasotincu i leskovačkom selu Čekmin, tokom čina navodnog skidanja crne magije, i to gatanjem (pričanjem, p. n.), kako se u ovde u narodu naziva ova vrsta sujeverja.

Prema policijskom saopštenju, ona je prošle godine izlazeći iz kuća omađijanih ukupno otežala džepove sa 1.650.000 dinara.

Beogradska policija uhapsila je Radicu N. (39) osumnjičenu da je u decembru 2018. godine iz stana jedne starije žene ukrala više od 30.000 evra. Kako je "Blic" ranije saznao, osumnjičena Radica N. je pre dve godine pozvonila na vrata stana starije gospođe u centru grada.

- Vlasnica joj je otvorila vrata, a Radica N. je prvo pitala da li ima neke stare novi da joj da, a zatim je zatražila čašu vode. Ne sluteći šta joj se sprema, starija gospođa je Radicu N. pozvala u stan i tada počinje njena golgota -rekao je ranije sagovornik "Blica" upoznat sa istragom.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.