ŠTA SE OVO DEŠAVA? Mitropolit AMFILOHIJE nije dozvolio da ga testiraju na koronu?
Mitropolit Amfilohije, Foto: Printscreen

ZDRAVSTVENO STANJE MITROPOLITA

ŠTA SE OVO DEŠAVA? Mitropolit AMFILOHIJE nije dozvolio da ga testiraju na koronu?

“Da je stanje pacijenta bilo loše, sigurno bih indikovala upućivanje na liječenje u bolnicu”

Objavljeno:

Iz cetinjske Bolnice Danilo Prvi danas su se oglasili povodom zdravstvenog stanja Mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija rekavši da je on odbio da se testira na koronavirus, javljaju crnogorski mediji.

Dr Nataša Jušković, internista-gastroenterologa je saopštila da je na poziv Mitropolije crnogorko primorske otišla da pregleda mitropolita, te da je namjeravala da uradi RTG pluća i bris na Covid upravo zbog aktuelne epidemiološke situacije, međutim Amfilohije je, navodno, to odbio pišu crnogorski portali.

Kako prenose mediji, Dr Nataša Jušković, internista-gastroenterologa je saopštila da je na poziv Mitropolije crnogorko primorske otišla da pregleda mitropolita koji se po njihovoj informaciji nije osjećao dobro.

“Nakon pregleda mitropolita, koji sam obavila u prostorijama Cetinjskog manastira, uzela sam krv za laboratorijsku analizu. Imala sam namjeru da se uradi rtg pluća i bris na Covid- upravo zbog aktuelne epidemiološke situacije, međutim mitropolit je odbio pomenute pretrage smatrajući da za to nema još uvijek nema potrebe”, saopštila je Jušković.

Ona kaže da je obavijestila direktoricu da će poći da pregleda mitropolita i nakon toga joj saopštila da je indikovala uzimanje krvi na osnovne analize.

“Izjavljujem da ću kao ljekar sa dugogodišnjim stažom i savjesnim radom, svima pružiti zdravstvenu uslugu jer me moj humani poziv na to obavezuje. Ali isto tako izričito tvrdim da test na COVID 19 nije uzet od osoblja cetinjske Bolnice, a posebno tvrdim da niko od nas ne bi uradio i poslao test pod tuđim imenom. Jako mi je žao što se na ovaj način pominje cetinjska Bolnica, direktorica naše ustanove i mi kao zdravstveni radnici, koji krajnje odgovorno, profesionalno i savjesno obavljaju svoj pretežak posao”, istakla je ona.

Za sve informacije, kako kaže, stoji na raspolaganju , jer je procijenila da je opšte stanje pacijenta zadovoljavajuće i da može ostati kod kuće uz terapiju i njen nadzor.

“Da je stanje pacijenta bilo loše, sigurno bih indikovala upućivanje na liječenje u bolnicu”, zaključila je ona.

Iz cetinjske Bolnice je saopšteno da je na zahtjev Mitropolije crnogorsko primorske pregledalo Amfilohija, a da je tokom pregleda doktorka konstatovala da se radi o prehladi, odnosno o običnom bronhitisu.

“Doktorka je uzela krv za laboratorijske analize, koje i jesu urađene u laboratoriji cetinjske Bolnice na ime Rista Radovića”, navodi se u saopštenju.

Direktorka ustanove, kako su kazali, jeste bila upoznata sa medicinskom posjetom koleginice Mitropoliji, i kasnije informisana da je osoblje uzelo krv za laboratorijske analize.

“Cetinjska bolnica će, kao i do sada, nastaviti da profesionalno, kada je god to potreba, pružati zdravstvenu zaštitu svim pacijentima odnosno svim građanima Crne Gore” zaključuje se u saopštenju crnogorskim medijima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Standard)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.