MILO ĐUKANOVIĆ SE OBRATIO BEČIČU: Da li je moguće da je ovo izgovorio?
Milo Đukanović, Foto: EPA-EFE/PATRICK SEEGER

EVO ŠTA JE SVE PORUČIO

MILO ĐUKANOVIĆ SE OBRATIO BEČIČU: Da li je moguće da je ovo izgovorio?

Kako se navodi u saopštenju, Đukanović je Bečiću poželio uspeh u obavljanju te odgovorne dužnosti, na dobro države i svih njenih građana, prenose "Vijesti"

Objavljeno:

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku Aleksi Bečiću povodom izbora za predsednika Skupštine Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju, Đukanović je Bečiću poželio uspeh u obavljanju te odgovorne dužnosti, na dobro države i svih njenih građana, prenose "Vijesti".

"Sporazum koji ste nedavno potpisali sa koalicionim partnerima kojim se afirmiše evropski i evroatlantski put Crne Gore garantuje poštovanje preuzetih međunarodnih obaveza, i izražava spremnost za nastavak reformi i brže usvajanje evropskih standarda, potvrđuje ispravnost dobro odabranog i trasiranog strateškog kursa naše države. Verujem da ćemo i u novim političkim okolnostima, u skladu sa ustavnim ovlašćenjima, svi obezbediti maksimalnu posvećenost ekonomskom i demokratskom razvoju zemlje, i daljoj izgradnji crnogorskog građanskog multietničkog društva", piše u čestitki Đukanovića.

Bečić je juče zvanično zabran za predsednika Skupštine Crne Gore.

Njega su podržali poslanici i njegove, ali i koalicija "Za budućnost Crne Gore" i "Crno na bijelo", ali i drugih stranaka.

Kako je rekao poslanik DPS-a Miloš Nikolić, stav ove stranke po pitanju izbora Bečića je neutralan, tačnije oni su uzdržani (nisu ni za ni protiv).

U prvom obraćanju po imenovanju na mesto predsednika Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić poručio je da će "dužnost vršiti po Ustavu i zakonu, čestito, odgovornmo i savesno, tako mi Bog pomogao".

Istakao je i da je neopisiva čast i privilegija biti izabran za predsednika najvišeg zakonodavnog i predstavničkog doma, a istovremeno biti i prvi izabrani javni funkcioner nakon prve demokratske smene vlasti u crnogorskoj istoriji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.