KORONA OBORILA REGION NA KOLENA! U Crnoj Gori i Hrvatskoj iz dana u dan alarmantno, virus ne prestaje da bukti
Koronavirus / Ilustracija, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/SHAHZAIB AKBER

NIMALO NAIVNO

KORONA OBORILA REGION NA KOLENA! U Crnoj Gori i Hrvatskoj iz dana u dan alarmantno, virus ne prestaje da bukti

Korona ne odustaje od borbe sa ljudskim životima

Objavljeno:

Region vodi veliku borbu protiv COVID-19 virusa, najteža situacija je u Hrvatskoj i u Crnoj Gori koje se već danima unazad ne mogu izboriti sa koronom, a koja iz dana u dan u tim državama jača. Naša država, prema pozitivnim "kovid rezultatima" zauzima zavidno mesto u regionu, sa stabilnom epidemiološkom situacijom.

Crna Gora

U poslednja 24 sata prijavljen je oporavak kod 189 pacijenata.

Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od poslednjeg preseka završile PCR analizu 794 uzorka na novi koronavirus.

U laboratorijama Instituta i drugim laboratorijama u državi koje sprovode PCR dijagnostiku na novi korona vurus, ukupno je registrovano 289 novopozitivnih slučajeva infekcije, najviše iz Podgorice (89) i Nikšića (85).

Od početka godine koronavirusom je zaraženo 9.717 osoba.

Hrvatska

U Hrvatskoj je incidencija novih zaraza još visoka i iznad 40 obolelih na 100.000 stanovnika u poslednjih 14 dana, kazao je Kacin na konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanja novinara.

Hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš izjavio je da epidemiološki podaci ukazuju na trend smanjenja broja zaraženih korona virusom, dok podatak o 266 osoba na bolničkom lečenju pokazuje da nema naznaka preopterećenosti zdravstvenog sistema.

Brine ga, kazao je, broj obolelih u staračkom domu u Delnicama.

- To je ono što govorimo celo vreme, da pratimo epidemiološku situaciju i da na svako takvo mikrožarište nastojimo da odgovorimo adekvatnim epidemiološkim merama - kazao je Beroš uoči današnje sednice vlade, prenelis u hrvatski mediji.

Bosna i Hercegovina

Sa današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 487

U Bosni i Hercegovini je u poslednja 24 sata registrovano 235 novih slučajeva korona virusa i 12 preminulih pacijenata, od kojih je 154 zaraženih i 11 smrtnih slučajeva u Federaciji BiH.

U FBiH je testiranao 1.487 uzoraka, a novi slučajevi su registrovani u svim kantonima. U većem entitetu BiH je do sada testirano ukupno 150.524 uzorka, a korona virus je potvrđen kod 17.033 osobe.

U FBiH je trenutno aktivan 3.631 slučaj pozitivan na korona virus. Prijavljeno je 11 smrtnih slučajeva od kojih je šest preminulo u poslednja 24 sata, dok je pet smrtnih ishoda iz proteklog perioda, koji su naknadno prijavljeni Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH.

Slovenija

Od početka epidemije u Sloveniji je zaraženo ukupno 4.816 osoba, od kojih je 145 preminulo.

U Sloveniji su u poslednja 24 sata potvrđena 122 nova slučaja korona virusa, na osnovu 2.848 testiranih uzoraka, objavljeno je na vladinom sajtu za preaćenje epidemije.

U prethodnom danu preminula su još dva pacijenta.

Od početka epidemije u Sloveniji je zaraženo ukupno 4.816 osoba, od kojih je 145 preminulo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.