JOČIĆ: Nezapamćena mržnja koju Đukanović isijava ovih dana ne treba da brine nikoga, sem njegove saizvršioce!
Dragan Jočić, Foto: Profimedia

BIVŠI MINISTAR JASAN

JOČIĆ: Nezapamćena mržnja koju Đukanović isijava ovih dana ne treba da brine nikoga, sem njegove saizvršioce!

"Hvala Vam na pozivu . Rado bih učestvovao u emisiji, ali nisam takvog zdravstvenog stanja koje bi mi to omogućilo. Što se tiče nedeljnih izbora, za mene je formalni rezultat nebitan. Spokojno iščekujem vreme koje nastupa posle njih. Mišljenja sam, da je skoro sve okončano", počeo je svoje izlaganje bivši ministar policije

Objavljeno:

Dragan Jočić, nažalost nije mogao da bude gost u specijalnom programu IN4S televizije, pa je uputio Gojku Raičeviću, direktoru i glavnom i odgovornom uredniku pismo.

Njegovo pismo prenosimo u celosti:

"Poštovani Gojko,

Hvala Vam na pozivu . Rado bih učestvovao u emisiji, ali nisam takvog zdravstvenog stanja koje bi mi to omogućilo.

Što se tiče nedeljnih izbora, za mene je formalni rezultat nebitan. Spokojno iščekujem vreme koje nastupa posle njih. Mišljenja sam, da je skoro sve okončano.

Đukanović nije shvatio prostu stvar. Da onaj trenutak kada je , od svojih zapadnih pokrovitelja, nagovoren da stupi u akciju, i aktivira donošenje bogoboračkog zakona, nije zapravo značio i trenutak davanja njihove dozvole za zatiranje i progon Mitropolije crnogorsko-primorske, Srpske Pravoslavne Crkve (sigurno ne tada). Već je to bio trenutak otpočinjanja vremena njegove međunarodne provere.To je rafinirano ispitivanje, i sondiranje njegove samodržačke moći i količine državničkog autoriteta. Jednom rečju – njegovo političko merenje. Dakle stavljen je na kantar.

Na njegovu muku i njegove jade, tu proveru nije prošao. Kao nikada i nigjde, ustao je Narod da sačuva svoju dušu i odbrani duh. A mentori zaključiše da njihov dugodecenijski proteže, izgleda ne kontroliše stanje.

Dalje, kako to uvek biva, od lidera u regionu, za kratko vreme on će postati uzročnik problema (trouble makers – trabl mejker). Ovakva konstatacija , posle nekog turbulentnog procesa ili događaja, kod pokrovitelja, je obično praćena i zahtevom da se dismisionira . Barem to u prvi mah, a posle…

Nezapamćena mržnja, koju Đukanović isijava ovih dana (a i onaj drugi njegov drug, sijedih vlasi i mlake pameti), ne treba da brine nikoga, sem njegove političke saizvršioce. Razlog za tu mržnju je lični strah. Strah, proizašao iz sumnje u svoju političku snagu i skopost da dalje bude neupitni gospodar. Takođe, i strah od izdaje i verolomstva u svojem najbližem okruženju.

Ovo kolebanje, prestrojavanja, partijska sterilnost i brojne malodušnosti, Đukanović nepogrešivo, intuicijom zveri, oseća.

Uostalom, slomnica svakog diktatora, dešava se tiho, i za njega, pojedinačno neprepoznatljivo. Počinje prvo u sopstvenim okruženju i redovno je praćena utihom angažovanih kriminalaca. Nastavlja se ” nehajnim” bojkotom činovnika i neodlučnošću aparata državne sile . Okončava, kao po pravilu, skidanjem šlemova i bacanjem štitova…Slede bratski poljupci izmirenja, pomeđu onih, koje je delio i svađao.

Dragi Gojko, da je Đukanović čitao Svetog Lovćenskog Tajnovidca, ili ako ga je i čitao, da su mu pri pameti i nauku bili njegovi stihovi: “ Pesnicom se nada ne rasteže”, ne bi danas bio u poziciji: “Za međeda skovana sekira”, i sramno stasavao u narodni i opšti problem.

Slava Bogu! Sreća i mir Crnoj Gori!

Iskreno Vaš,

Dragan Jočić"

Bonus video:

(Espreso.co.rs/IN4S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.