Glasao i Milo Đukanović: Na vidim opasnost da me skinu s vlasti
Milo Đukanović, Foto: AP

PARLAMENTARNI IZBORI U CRNOJ GORI

Glasao i Milo Đukanović: Na vidim opasnost da me skinu s vlasti

Građani Crne Gore 11. Parlamentarne izbore dočekuju duboko podeljeni, u atmosferi podignutih političkih tenzija između vladajuće DPS Mila Đukanovića i opozicije, a iz oba tabora poručuju da očekuju pobedu

Objavljeno: 13:06h

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović glasao je danas na parlamentarnim izborima u toj zemlji i poručio da očekuje da Crna Gora nastavi da se kreće putem ekonomskog i demokratskog razvoja, u pravcu EU, kao i da ga ne iznenađuje i raduje visoka izlasnost u prvom delu dana.

Djukanović je svoje biračko pravo iskoristio u podgoričkoj Osnovnoj školi Savo Pejanović, sa suprugom i sinom.

- Očekujem da crnogorsko društvo i na ovim izborima potvrdi svoju demokratsku zrelost i odgovornost, kao i da izbori proteknu u uslovima stabilne i demokrtske kulture primere Crnoj Gori, te da će zemlja nastaviti da se kreće putem ekonomskog i demokratskog razvoja i dostizanja evrposkih ciljeva, rekao je Đukanović novinarima.

Na pitanje da prokomentariše visoku izlaznost, koja je do 12 sati oko 45 odsto, Đukanović kaže da to nije iznenađenje, jer su sve strane pozivale birače da pokušaju svoju obavezu da ispune do podne.

- Raduje me uvek kada je izlaznost veća, jer to znači da živimo u društvu u kojem ljudi osećaju odgovornost za budući pravac razvoja. Uvek je izraz političke patologije niska izlaznost.

On je rekao i da ne primećuje tenzije, već da se tenzije pokušavaju indukovati sa adresa koje su, kaže, vancrnogorske.

- Ali crnogorsko društvo je prošlo kroz iskušenja više puta. Ne vidim opasnost po stabilnost Crne Gore i sigurnost građana, dodao je on.

Na pitanje o kome govori, kada spominje mešanje u stvari Crne Gore, Đukanović je rekao da ne želi da govori detaljnije, ali će se to, kaže, samo pokazati kroz današnji i naredne dane, dodajući da od decembra do danas traje "stampedo"u kojem učestvuje "kompletna medijska i politička scena Srbije".

- I jasno je koja se poruka šalje Crnoj Gori. Kako je Crna Gora odgovarala do sada na te poruke, odgovoriće a i ovog puta. Kada kaže, medijska i politička scena, pincetom bismo verovatno uspeli da pronađemo nekoga ko u to nije uključen, rekao je Djukanović.

Upitan očekuje li pad DPS-a posle tri decenije i hoće li čestitati protivnicima, ukoliko do toga dođe, Đukanović je rekao da se nikada u takmičenju rezultat ne može znati unapred, ali da je lično ubeđen da je demokratska volja građana na strani Crne Gore, njene evropske budućnosti i partija koje kreiraju i realizuju takav politički program.

A, čestitanje pobedniku je, kaže, pitanje demokratske i lične kulture, što se ne dovodi u pitanje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.