ADVOKAT CRNOGORSKE BRAĆE KOJA SU UHAPŠENA JER IM JE PRONAĐENO ORUŽJE: Sve je to trofejno, okačeno na zidu godinama
Crnogorska policija, Foto: Vijesti.me printscreen

RAZOTKRIVA SE ZAVERA

ADVOKAT CRNOGORSKE BRAĆE KOJA SU UHAPŠENA JER IM JE PRONAĐENO ORUŽJE: Sve je to trofejno, okačeno na zidu godinama

Kljajevići su juče ujutru uhapšeni u Kampu Kljajevića luka, nakon što je policija od njih oduzela oružje, eksploziv i municiju

Objavljeno:

Braća Đole i Slavko Kljajević juče su uhapšeni u svom restoranu na Đurđevića Tari zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a njihov advokat kaže da je oružje godinama bilo okačeno na zidu i da ih je prvi čovek MUP-a prošle godine odlikovao za humanost, pišu podgoričke Vijesti.

Njihov pravni zastupnik, advokat Josif Mićković, rekao je da ih je prošle godine ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić odlikovao plaketom za njihovu humanost i spasavanje ljudi na Tari.

Kljajevići su juče ujutro uhapšeni u Kampu Kljajevića luka, nakon što je policija od njih oduzela oružje, eksploziv i municiju.

Iz Uprave crnogorske policije sinoć je saopšteno da su uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Nakon saslušanja, dežurna tužiteljka u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima Nataša Bajčeta odredila im je zadržavanje do 72 sata.

Njihov branilac najavio je da će se žaliti na tu odluku, ističući da nije optimista da će sudija prihvatiti žalbu.

"To oružje godinama je okačeno na zidu restorana. Nikada se niko nije zainteresovao za njega, niti našao za shodno da proveri oružje, eventualno oduzme, ali su to uradili juče, dan pred izbore, kada su odlučili da naprave cirkus. Očigledno je sve to smišljeno da bi pronašli, odnosno izmislili neprijatelja. To je režirana hajka, kako bi se u javnosti stvorio utisak da se spremala pobuna protiv režima", rekao je advokat.

On je naveo da su braća Kljajević tokom saslušanja ispričali da je trofejno oružje, zbog kog su uhapšeni, godinama visilo na zidu njihovog restorana, u kojem su česti gosti bili i policajci.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Vijesti.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.