ANDRIJA MANDIĆ UVEREN: Milov DPS gubi izbore, pitanje je samo koliko ubedljivo
Vlastima zamera i to što, kako kaže, nisu imali plan "B", Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

O PREDSTOJEĆIM IZBORIMA

ANDRIJA MANDIĆ UVEREN: Milov DPS gubi izbore, pitanje je samo koliko ubedljivo

Mandić tvrdi i da ovih dana vlast u Crnoj Gori ulaže napore da proširi strah, pokušava da obeshrabru ljude koji pripadaju drugačijoj političkoj opciji, da izađu na izbore, te poziva sve građane koji žele promene, da izađu na izbore

Objavljeno:

U nedelju se u Crnoj Gori održavaju parlamentarni izbori, a jedan od lidera koalicije "Za budućnost Crne Gore", okupljene oko Demokratskog fronta, Andrija Mandić kaže da je jasno da će vladajuća DPS izgubiti izbore, samo je pitanje koliko ubedljivo, te odbacuje sve ocene i tvrdnje da se Beograd, preko "anticrnogorske" koalicije, meša u unutrašnje stvari te zemlje.

Nije više nikakva tajna u Crnoj Gori, da i mala deca znaju, da je ova parlamentarna većina, koja je imala vladu koju je predvodio Duško Marković, a na čijem je čelu u suštini biio Milo Đukanović, izgubila izbore. Pitanje je samo koliko će ubedljiva ta pobeda opozicije da bude, rekao je Mandić za Tanjug, uoči nedeljnih izbora.

Ali, da postojeća parlamentarna većina više nema većinu, to je više nego očigledno. Oni ne bi imali većinu ni 2016. godine da nije bilo lažnog državnog udara i kampanje koja je bila nesvojstvena normalnim političkim izborima i utakmici na političkom tržištu", rekao je Mandić.

On očekuje da će pobeda opozicije biti toliko uverljiva, da će buduću vladu činiti manje političkih činilaca, nego što se to , kako kaže, čini mnogima sa strane. Lično bi, navodi, voleo da koalicija "Za budućnost Crne Gore" bude u mogućnosti da sama konstituiše vladu, ali dodaje da su dobrodošli svi činioci koji su protiv aktuelne vlade.

Mandić odbacuje kritike vladajućeg DPS da je u Beogradu formirana "anticrnogorska koalicija", te da se Beograd meša u unutrašnje stvari druge države, koje im upućuju iz DPS-a, i dodaje da to nije slučaj sa nekim drugim susedima Crne Gore.

"Edi Rama, premijer Albanije, otvoreno podrži svog kolegu u Crnoj Gori i poziva građane da glasaju za Đukanovića, a onda imamo izjavu predsednika Srbije Aleksandar Vučića da se Srbija nece mešati u unutrašnje stvari Crne Gore. Kada čujete jednu ili drugu izjavu, vidite da kampanja vlasti ide u pravcu da se Srbija meša", kaže Mandić.

Navodi da mu, kao srpskom političaru iz Crne Gore, ni najmanje ne bi smetalo, već bi mi itekako godilo, da je predsednik Vučić otvoreno podržao srpske političare u Crnoj Gori i da je podržao snage koje su Srbiji najbliže.

Ipak, za to ima razumevanja, jer, ističe, s obzirom da se vodi "bezobrazna i bezobzirna" kampanja protiv Srbije i da je čitavo pitanje opstanka na vlasti DPS-a vezano za "antisrpski projekat", koji se pothranjuje i najmanjim šumom koji se čuje iz Beograda, shvata zašto ljudi u Srbiji ne žele da saopšte ono što misle i osećaju, jer procenjuju da bi mogli da nanesu štetu svojim sunarodnicima u Crnoj Gori.

Mandić tvrdi i da ovih dana vlast u Crnoj Gori ulaže napore da proširi strah, pokušava da obeshrabru ljude koji pripadaju drugačijoj političkoj opciji, da izađu na izbore, te poziva sve građane koji žele promene, da izađu na izbore.

Prema njegovim rečima, u trenutku kada je svet pogodio virus korona, kada je domaća ekonomija uništena, a treba obezbediti da se građani prehrane na zimu, da imaju dovoljno struje, da funkcioniše zdravstvo i školstvo - ozbiljna vlada, koja bi imala i veću podršku, ne bi bila zgoreg, nego bim naprotiv, bila i veoma poželjna, kako bi se suočila sa svim izazovima.

Vlastima zamera i to što, kako kaže, nisu imali plan "B".

Sve što se od državnog novca moglo uložiti, uloženo je u pesak, hotele, turizam, a kada nas je potom pogodila pandemija korone suočili smo se sa poražavajućom činjenicom, da ne postoji plan B, da nemamo fabrike, radna mesta koja imaju države u okruženju, da nemamo ništa, za šta možemo da se uhvatimo, i kažemo da će to stvarati novu vrednost. Ovde mogu da rade naši ljudi, naša poljoprivreda je dobra.. sve je to bilo uništeno, jer se igralo samo na jednu kartu, koja se na kraju pokazala kao pogrešna, rekao je Mandić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.