VIŠE IM JE STALO DO GLASOVA NEGO DO ZDRAVLJA? U Crnoj Gori će na IZBORE izaći NAJRIZIČNIJA GRUPACIJA!
Što podrazumeva nošenje zaštitne maske, držanje fizičke distance od dva metra, dezinfekciju ruku..., Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

zašto?

VIŠE IM JE STALO DO GLASOVA NEGO DO ZDRAVLJA? U Crnoj Gori će na IZBORE izaći NAJRIZIČNIJA GRUPACIJA!

To je navedeno u naredbi, koju je na predlog Instituta za javno zdravlje (IJZ) noćas donelo crnogorsko Ministarstvo zdravlja

Objavljeno:

Građani Crne Gore koji se nalaze u samoizolaciji ili karantinu, a nisu pozitivni na virus korona, moći će na dan izbora u nedelju 30. avgusta privremeno da izađu radi glasanja i nakon toga se vrate u karantin ili dom. Oni koji su pozitivni na koronu, a koji su na kućnom ili bolničkom lečenju, moći će da glasaju putem pisma.

To je navedeno u naredbi, koju je na predlog Instituta za javno zdravlje (IJZ) noćas donelo crnogorsko Ministarstvo zdravlja, a u koju je Televizija Vijesti imala uvid.

Prema toj odluci, građani koji su u karantinu ili samoizolaciji, a mera im je određena prilikom ulaska u zemlju, mogu da izađu u periodu od sedam do 20 sati da bi ostvarili biračko pravo uz obavezno pridržavanje svih propisanih mera, što podrazumeva nošenje zaštitne maske, držanje fizičke distance od dva metra, dezinfekciju ruku...

Glasanje je omogućeno i onima koji imaju pozitivan rezultat PCR testa na novi virus korona, imaju blage simptome ili su bez simptoma bolesti i nalaze se na kućnom lečenju.

Međutim, oni mogu da glasaju samo putem pisma u porodičnom smeštaju ili drugom objektu u kom su smešteni i dužni su da se tokom glasanja obavezno pridržavaju svih propisanih mera.

Odlučeno je i da građani koji se nalaze na bolničkom lečenju zbog infekcije virusom korona glasaju putem pisma u zdravstvenoj ustanovi u kojoj su smešteni.

(Espreso.co.rs/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.