LOŠE VESTI IZ PODGORICE: Korona virus ušao na Pravni Fakultet
Epidemija ne jenjava u Crnoj Gori, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/Boris Pejović

stvarno ozbiljno

LOŠE VESTI IZ PODGORICE: Korona virus ušao na Pravni Fakultet

NKT je pozvalo nadležne službe da pojačaju kontrole, posebno kada je reč o obavezama nošenja zaštitne maske i održavanja fizičke distance.

Objavljeno:

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) analiziralo je veceras epidemiološku situaciju u Crnoj Gori, posebno u Podgorici, gde je konstatovan značajan porast broja novootkrivenih slucajeva infekcije korona virusom.

NKT je na sednici konstatovalo da se transmisija uglavnom proširila u populaciji mlađih i sredovečnih osoba.

Građani su pozvani da se s posebnom pažnjom odnose prema opasnosti koju nosi dalja lokalna transmisija virusa i da bez izuzetka poštuju propisane mere.

Tokom sednice NKT konstatovano je da postoje pojedinačni slučajevi kršenja mera u ugostiteljskim objektima i sredstvima javnog saobraćaja, prenele su podgoričke "Vijesti".

NKT je pozvalo nadležne službe da pojačaju kontrole, posebno kada je reč o obavezama nošenja zaštitne maske i održavanja fizičke distance.

Virus ušao i na Pravni fakultet

Prisustvo korona virusa potvrđeno je i na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici, saopšteno je iz te ustanove.

Pravni fakultet je juče saopštio da će komunikacija sa njihovim službama biti zatvorena za neposredan rad sa studentima i zaposlenima i da će se odvijati isključivo putem telefona i elektronske pošte.

Ispiti će, kako je saopšteno, ipak biti organizovani u predviđenim terminima - uz obavezno nošenje maski, rukavica i dezinfekcije ruku pre ulaska u sale.

Obavezno je i poštovanje distance od namanje dva metra.

Odbrane specijalističkih radova biće organizovane samo u prisustvu članova komisija i kandidata u salama Fakulteta, prenele su podgoričke "Vijesti".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.