SVIMA NA VAJBER SLAO SPISAK ZARAŽENIH: Uhapšen zdravstveni radnik koji je krao lične podatke pacijenata!
Ilustracija, Foto: Profimedia

skandal u cg

SVIMA NA VAJBER SLAO SPISAK ZARAŽENIH: Uhapšen zdravstveni radnik koji je krao lične podatke pacijenata!

Kako navodi RTCG, sumnja se da je M.R. kao službeno lice zaduženo za podatke o obolelima od Kovid-19, putem aplikacije Vajber, prosledio te podatke drugim osobama

Objavljeno:

Crnogorska policija uhapsila je M.R. zbog sumnje da je izvršio krivicno delo neovlašćeno prikupljanje i korišćenje ličnih podataka, saopšteno je večeras iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici. Kako navodi RTCG, sumnja se da je M.R. kao službeno lice zaduženo za podatke o obolelima od Kovid-19, putem aplikacije Vajber, prosledio te podatke drugim osobama.

CDM dodaje, pozivajući se na nezvanične informacije, da je M.R. zaposlen u Domu zdravlja Podgorica.

"Prema podacima kojima raspolažemo, ovo lice je kao službeno lice zaduženo da podatke o obolelima od COVID-19 objavi putem ''IDO'' sistema, iste putem aplikacije Vajber prosledio i drugim licima koja, iako su mu kolege, nisu ovlašćena da raspolažu ovim podacima", navode u Tužilaštvu.

Kako dodaju, osumnjičeni će u zakonskom roku biti priveden državnom tužiocu radi saslušanja i daljeg postupanja. "Naglašavamo da će Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici i dalje preduzimati radnje radi utvrđivanja činjenica i okolnosti da li je još neko službeno lice učestvovalo u neovlašćenom korišćenju ovih ličnih podataka", navodi se u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.