MOLIMO SE ZBOG EPIDEMIJE BEZAKONJA, A I KORONAVIRUSA: Crkva ne odustaje od LITIJA, ovo je njihovo objašnjenje!
Litije okupljaju dosta ljudi, Foto: Emilija Jovanović

da li je ovo pametno?

MOLIMO SE ZBOG EPIDEMIJE BEZAKONJA, A I KORONAVIRUSA: Crkva ne odustaje od LITIJA, ovo je njihovo objašnjenje!

U saopštenju Mitropolije dostavljenom Tanjugu se navodi da će se Crkva odgovorno postaviti prema epideomiološkoj situaciji u Crnoj Gori i preporukama stručnjaka

Objavljeno: 15:10h

Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je danas da će litije, koje se redovno održavaju u Crnoj Gori zbog protivljenja spornom Zakonu o slobodi veroispovesti, biti nastavljene uz molitvu i protiv stvarne zdravstvene pretnje za građane Crne Gore i celog sveta - tzv. koronavirusa.

U saopštenju Mitropolije dostavljenom Tanjugu se navodi da će se Crkva odgovorno postaviti prema epideomiološkoj situaciji u Crnoj Gori i preporukama stručnjaka.

- U molitvama i usrdnim moljenjima (litijama) koje se redovno organizuju povodom virusa i epidemije bezakonja koja nas je snašla ugrožavajući naše verske i građanske slobode, pridružićemo u narednom periodu i molitve protiv stvarne zdravstvene pretnje za građane Crne Gore i celog sveta - tzv. korona virusa - navodi se u saopštenju MCP.

- Molićemo se, kažu, Bogu, iscelitelju svake bolesti i nemoći, da se „kadom tamjana i molitvom sveštenstva i vernih odagna ova obostrana pošast od Crne Gore i za ozdravljenje svih obolelih u svetu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/SPutnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.