MARKOVIĆ INSISTIRA DA CRKVA PLATI POREZ: U oštroj izjavi premijer CG pomenuo i VUČIĆA!
Duško Marković, Foto: Beta

oglasio se

MARKOVIĆ INSISTIRA DA CRKVA PLATI POREZ: U oštroj izjavi premijer CG pomenuo i VUČIĆA!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u međuvremenu da će Srbija platiti "sve što treba", ukoliko je to potrebno

Objavljeno:

Crnogorski premijer Duško Marković tvrdi da je Mitropolija crnogorsko-primorska poreski obveznik koji ne ispunjava obaveze, te da Zakon važi za sve i o tome ih, kaže, neće podučavati niko, pa ni predsednik Srbije, prenele su podgoričke Vijesti.

- Zakon važi za sve, o tome nas neće podučavati niko, pa ni predsednik Srbije. Poreski obveznici su oni koji rade i ostvaruju prava u Crnoj Gori, a ne građani druge države i njeni zvaničnici. Poreska uprava Crne Gore radi zakonito - rekao je Marković u Londonu, gde učestvuje na IV investicionoj konferenciji za Zapadni Balkan koju je organizovala Evropska banka za obnovu i razvoj.

Direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša rekao je u subotu da je MCP dužna više miliona evra na ime poreza, što su iz MCP negirali, tvrdeci da su to neprovereni i neutvrđeni podaci.

Iz MCP kažu da je u pitanju "hajka protiv Crkve".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u međuvremenu da će Srbija platiti "sve što treba", ukoliko je to potrebno, a da se ne oduzimaju svetinje SPC.

Ekonomski eksperti, koji su želeli da ostanu anonimni, međutim, kažu za Vijesti, da je Mugoša obelodanjivanjem informacije o poreskom dugu SPC prekršio Zakon prema kojem su takve informacije tajna.

Sada bi, kažu, Mugoša trebalo da saopšti i imena i nazive svih drugih poreskih obveznika koji su dužni po tom osnovu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.