UČITELJICA KOJA JE SA ĐACIMA CRTALA ŠTRUMFOVE DOBILA OTKAZ: Crna Gora bruji o odluci škole!
Rada Višnjić, Foto: Facebook printscreen / Rada Višnjić

šok odluka

UČITELJICA KOJA JE SA ĐACIMA CRTALA ŠTRUMFOVE DOBILA OTKAZ: Crna Gora bruji o odluci škole!

To je saopštila direktorka te obrazovne ustanove Biljana Vukmanović

Objavljeno:
  • 2

Učiteljica barske OŠ „Jugoslavija“ Rada Višnjić, kažnjena je uslovnim prestankom radnog odnosa, sa mogućnošću prestanka radnog odnosa, ako u periodu od šest meseci od dana izrečene mere učini težu povredu radne obaveze.

To je saopštila direktorka te obrazovne ustanove Biljana Vukmanović.

Ona je istakla da je postupak utvrđivanja odgovornosti učiteljice sproveden profesionalno i nepristrasno, iako su, kako je kazala, „u proteklih 20 dana bili svedoci brojnih neistina, ali i neprimerenih, proizvoljnih i činjenično neutemeljenih izjava“.

- Nakon okončanog postupka, kao direktor škole shodno zakonskim odredbama i težini povrede radne obaveze, donela sam Odluku kojom se Radi Višnjić, zaposlenoj na radnom mestu nastavnik razredne nastave u OŠ ‘Jugoslavija’ iz Bara, izriče mera Uslovni prestanak radnog odnosa, sa mogućnošću prestanka radnog odnosa, ako zaposlena u periodu od šest meseci od dana izrečene mere učini težu povredu radne obaveze, prenosi RTCG.

- Istovremeno, rešenje o privremenom udaljenju – suspenziji, prestaje da važi, jer je postupak utvrđivanja odgovornosti okončan donošenjem Odluke - saopštila je Vukmanović.

foto: Facebook printscreen

Ona je istakla da je Školski odbor, ali i Savet roditelja OŠ „Jugoslavija“, u međuvremenu, poslao jasnu poruku „da učionica nije i ne sme da bude mesto za bilo kakvu vrstu političkog delovanja, kao i da je misija svakog prosvetnog radnika da decu obrazuje, vaspitava i prosvećuje, uz uvažavanje ličnosti djeteta i poštovanje različitosti“, prenosi RTCG.

- „OŠ Jugoslavija’, kao i do sad, ostaje na temeljima baštinjenja znanja, veština, etičkih i kulturnih vrijednosti, multietničkog sklada i multikonfesionalnosti, uz svoju najvažniju ulogu: da se deca u njoj osećaju prijatno, dobrodošlo i da uspomene za svoju školu vežu samo za lepe trenutke. Na to imaju pravo a mi, zaposleni u školi, imamo obavezu da im ostvarenje tog prava i omogućimo - navodi direktorka škole.

Ukazala je na „ogromnu potrebu razumevanja između zaposlenih u vaspitno-obrazovnim ustanovama i roditelja“.

- Samo skupa, udruženi, zajedničkim naporima i saradnjom, decu možemo izvesti na put kojim treba da hodi svaki mladi čovek 21. veka. Naša je obaveza da im pružimo ruku, kako bi sutra postali humanisti, obrazovani i emancipovani ljudi, spremni da odgovore izazovima novog, savremenog doba koje zahteva kulturnog, odgovornog i svestranog pojedinca, sa razvijenim osećajem empatije, poštovanja različitosti i željom da u svakom smislu unapredi okruženje u kojem živi i stvara, u nasljeđe generacijama koje dolaze. Iskreno verujem da će naša zajednička misija opravdati viziju koju sada imamo. Jer – to dugujemo deci - istakla je Vukmanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/rtrg)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media