NEMA SRBA TAMO GDE SU IH BRANILI SPC I SVEŠTENSTVO: Šokantna izjava MILA ĐUKANOVIĆA razbesnela vernike (VIDEO)
Milo Đukanović, Foto: Twitter printscreen

RASPALJUJE VATRU

NEMA SRBA TAMO GDE SU IH BRANILI SPC I SVEŠTENSTVO: Šokantna izjava MILA ĐUKANOVIĆA razbesnela vernike (VIDEO)

"I umesto da su naučili lekciju da ne ponavljaju greške koje su počinili da drugim prostorima, oni opet sluđuju narod u Crnoj Gori "

Objavljeno:

Milo Đukanović, predsednik Crne Gore, gostovao je u jednoj emisiji u kojoj je jednom izjavom razbesneo one koji se protive Zakonu o slobodi veroispovesti.

On je govorio o pravima srpskih manjina u regionu, a onda je izneo stav da je Srpska pravoslavna crkva uvek bila glavni problem za Srbi da ostvare ta prava:

- Setimo se plana Z4 za prava Srba u Hrvatskoj, setimo se ponuda iz Rambujea za prava Srba na Kosovu - uvek su reakcije bile: "to ne dolazi u obzir, to je ugrožavanje prava srpskih nacionalnih manjina". Danas nemate Srbe tamo gde su ih branili SPC i njeno sveštenstvo, i umesto da su naučili lekciju, da se jedan deo njih preselio u Crnu Goru... Mitropolit Amfilohije govori da kada je došao u Crnu Goru da je bilo dvadesetak sveštenika, a danas pričamo o 550 ili 600, većina ih je došla izvan Crne Gore ili sa prostora odakle su bili praktično proterani. I umesto da su naučili lekciju da ne ponavljaju greške koje su počinili da drugim prostorima, oni opet sluđuju narod u Crnoj Gori i pokušavaju da ih okrenu protiv vlastite države, Crne Gore. - rekao je Đukanović.

Zatim je ponovio ono što se već nedeljama priča, a to je da vlasti Crne Gore pozivaju predstavnike crkve na razgovor:

- Ne mislimo da je vreme za represiju, niti posežemo za instrumetalijom represije. Pokušavamo razumnim pozivima da animiramo razumne subjekte za razgovor o tim pitanjima. Zašto eparhije srpske u Crnoj Gori ne bi bile deo tog rešenja? Zašto morate uvek postati problem? Zašto ćete u finalu biti nezadovoljni što još jednu šansu niste iskoristili?

Pogledajte:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.