CRNA GORA NE DAJU SVETINJE: Hiljade građana Berana i Bijelog Polja NA NOGAMA, među njima i MUSLIMANI
Foto: Printscreen/jutjub

OKUPLJANJA NE PRESTAJU

CRNA GORA NE DAJU SVETINJE: Hiljade građana Berana i Bijelog Polja NA NOGAMA, među njima i MUSLIMANI

Građana i vernike među kojima je dosta muslimana iz grada, pred manastirom Đurđevi stupovi sačekao je episkop

Objavljeno:

Litiji se po svedočenju brojnih građana pridružilo i nekoliko odbornika u Beranama opozicione DPS sa svojim porodicama, što je izazvalo pozitivan odjek među učesnicima.

Beranci su na nogama posle skandaloznog izglasavanja spornog Zakona o veroispovesti, koji je u Crnoj Gori među pravoslavnim svetom nazvan zakonom o otimanju svetinja Srpkoj pravoslavnoj crkvi i njenim vernicima. U nedelju je u litiju od zgrade Opštine Berane, predvođeno sveštenstvom Eparhije budimljansko-nikšićke krenulo oko 15.000 građana, što je novo rekordno sabranje Beranaca i jedno od najbrojnijih u Crnoj Gori.

Građana i vernike među kojima je dosta muslimana iz grada, pred manastirom Đurđevi stupovi sačekao je episkop budimljansko-nikšićki gospodin Joanikije. Litiji se po svedočenju brojnih građana pridružilo i nekoliko odbornika u Beranama opozicione DPS sa svojim porodicama, što je izazvalo pozitivan odjek među učesnicima litije...

Moleban u katedralnom manastiru Eparhije služiće epsikop Jaonikije, a prema vestima koje pristižu ispred drevnog zdanja Nemanjića trenutko je, sa ikonama u rukama oko 20.000 građana, koji skandiraju - Ne damo svetinje.

U BIJELOM POLjU 12.000 GRAĐANA Litiji i molebanu u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Bijelom Polju, prisustvuje oko 12.000 građana. Okukpljanje protiče u miru.

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.