MILO, ČUJEŠ LI TI SAM SEBE? Svi šeruju ovaj Đukanovićev govor od pre 30 godina (VIDEO)
Milo Đukanović 1989. godine, Foto: Twitter printscreen

ideološka previranja

MILO, ČUJEŠ LI TI SAM SEBE? Svi šeruju ovaj Đukanovićev govor od pre 30 godina (VIDEO)

Iako se danas svim snagama bori protiv srpskog uticaja u Crnoj Gori, Milo Đukanović je nekada vodio sasvim drugačiju politiku

Objavljeno:

Odluka Mila Đukanovića da usvoji zakon kojim bi smanjio uticaj koji Srpska pravoslavna crkva ima u Crnoj Gori izazvao je buru u državii regionu.

Iako se danas svim snagama bori protiv srpskog uticaja u Crnoj Gori, Milo Đukanović je nekada vodio sasvim drugačiju politiku.

Kako je na vlasti već 20 godina, nekada je bio blizak srpskim vlastima. To pokazuje govor iz 1989. godine u kojem on pominje "velikosrpski hegemonizam" ali ne u kontektsu u kojem bi to rekao danas.

- Beskorisno je bilo plašenje crnogorskog naroda potecijalnim velikosrpskim hegemonizmom, kao negatorom crnogorske nacije i države. Na takvim bolesnim halucinacijama u dobroj sam meri tražio, a sve do skoro i nalazio, način za održavanje vlasti i skretanje narodne i političke pažnje sa sebe. - pričao je tada.

Đukanović je političar koji se prilagodio novim strujama posle ratnih devedesetih i uspeo da ostane na vlasti uprkos tome.

Iako je sada prihvatio skroz drugačija ideološka stanovišta, ne treba zaboraviti kako je uopšte Đukanović stekao moć koju ima danas, a ovaj daleki govor odlično ilustruje to.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.