USIJANJE U BERANAMA: Jake policijske snage OKUPIRALE GRAD! Šta se ovo dešava? (VIDEO)
Sa lica mesta, Foto: Youtube printscreen/IN4S

NAPETO na Severu Crne gore

USIJANJE U BERANAMA: Jake policijske snage OKUPIRALE GRAD! Šta se ovo dešava? (VIDEO)

Specijalni policijski tim iz Specijalne antiterorističke jedinice Centra bezbednosti Podgorica, rano jutros je stigao u Berane.

Objavljeno:

U hotel „S“ u Beranama shodno nalogu Veselina Veljovića, direktora Uprave policije Crne Gore i njegovog pomoćnika Zorana Lazovića, raspoređeno je oko 30 lica u civilu, bez znački i vidljivih policijskih obeležja.

Jake policijske snage Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Crne Gore su u toku jučerašnjeg dana raspoređeni u hotel „Durmitor” u Belom Polju.

Specijalni policijski tim iz Specijalne antiterorističke jedinice Centra bezbednosti Podgorica, rano jutros je stigao u Berane, pri čemu su smešteni u hotelu „Il Sole“.

Takođe, dopremljena je velika količina suzavaca i ostalih sredstava za razbijanje protesta i demonstracija. Uporedo sa raspoređivanjem specijalaca, na graničnom prelazu sa Srbijom, policajci pravoslavne veroispovesti biće zamenjeni sa graničarima Bošnjacima, dok je na području Berana večeras prisutan veliki broj automobila registarskih oznaka Podgorice, Nikšića, kao i putničkih vozila bez registarskih oznaka, piše Nacionalist.

Ovakvo razmeštanje specijalnih snaga izvršeno je pod izgovorom posete Beranama predsednika Mila Đukanovića, koji će u ovom gradu u sredu učestvovati u radu Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS), gde je inače već šest godina opozicija, ali je cilj da se tokom posete Đukanovića izazovu neredi i nemiri, kako bi se srpska opozicija i stanovništvo okrivilo za nemile scene i događaje, piše Nacionalist. rs.

Naime, u hotel „S“ u Beranama shodno nalogu Veselina Veljovića, direktora Uprave policije Crne Gore i njegovog pomoćnika Zorana Lazovića, raspoređeno je oko 30 lica u civilu, bez znački i vidljivih policijskih obeležja, koji među stanovništvom Berana izazivaju uznemirenost, zbog fizičkog izgleda koji više odgovara licima iz kriminalnog miljea.

Prema dobro obaveštenim izvorima ovog portala, iz crnogorske policije, zadatak tih 30 momaka „sumnjivog izgleda“ je da u slučaju održavanja protesta protiv Đukanovića, izazovu ekscesne situacije koje bi dovele do narušavanja bezbednosti građana šireg obima i izazvale reakciju specijalaca.

Namera je da se nemilim scenama obezbedi legitimitet za oštru i surovu reakciju crnogorske policije prema stanovništvu Berana, kako bi se na taj način suzbile litije i molebani kojima narod na tom području, a među njima su i simpatizeri DPS-a, ispoljava nezadovoljstvo aktuelnim političkim prilikama u Crnoj Gori, za koje je isključivo odgovoran režim predvođen Đukanovićem.

Uporedo sa navedenim, Lazović i Veljović posredstvom svojih veza u okviru Mitropolije crnogorsko-primorske, preko društvenih mreža i tzv. grupa za internet glasovnu komunikaciju, pokušavaju da ubede stanovništvo da odustane od spontanih akcija iscrtavanja murala trobojki, kao i da svoje nezadovoljstvo ne izražava na taj način, čime političku borbu nastoje da učine bez efekta i bez rezultata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Nacionalist)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.