PUTIN ĆE TRAŽITI OD CRNE GORE DA VRATI PRAVOSLAVNE CRKVE I MANASTIRE: To je GRAĐENO ruskim NOVCEM i nije VAŠE!
Ruski narod će odlučiti ko u Crnoj Gori treba da tom imovinom raspolaže, Foto: EPA / Alexei Druzhinin Sputnik Kre

nova dimenzija sukoba

PUTIN ĆE TRAŽITI OD CRNE GORE DA VRATI PRAVOSLAVNE CRKVE I MANASTIRE: To je GRAĐENO ruskim NOVCEM i nije VAŠE!

U Crnoj Gori jača antipravoslavna ofanziva, usmerena na konačno razdvajanje Srba i Crnogoraca

Objavljeno:

Ruski Opšenarodni savez saopštio je da slovenskom jedinstvu i Pravoslavlju preti velika nesreća.

"U Crnoj Gori jača antipravoslavna ofanziva, usmerena na konačno razdvajanje Srba i Crnogoraca. Usvojen je zakon o oduzimanju od Srpske Pravoslavne Crkve (a to je jedina kanonska crkva u Crnoj Gori) njene imovine, uključujući i svetinje. Rusija mora prekinuti politiku nemešanja u tok istorije. Ako su bezbožne crnogorske vlasti odlučile da oduzmu od Srpske Pravoslavne Crkve njene hramove i pretvore ih u svoje državno vlasništvo (radi buduće raspodele religioznim organizacijama koje su po volji vlastima) onda je vreme da Rusija uradi sledeće stvari", rekao je Predsednik ROS Sergej Baburin.

Ističe da, Rusija treba da podseti da su mnogi hramovi i manastiri u Crnoj Gori sagrađeni ruskim novcem, posebno novcem dinastije Romanovih.

Ruski carevi (čitaj - država) i privatni dobrotvori (čitaj – rusko društvo) su davali novac hramovima i Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi, a antiruskim vlastima današnje Crne Gore. Zahtevamo vraćanje imovine Rusiji. A ruski narod će odlučiti ko u Crnoj Gori treba da tom imovinom raspolaže", kaže Baburin.

Rusija je, smatra on, pozvana da štiti Pravoslavlje!

"I, konačno, Rusija treba da zahteva od Podgorice povratak relikvija koje se nalaze na Cetinju – desnice Sv. Jovana Krstitelja i čestice Krsta Gospodnjeg, koje se tamo nalaze nezakonito, pose njihove privremene evakuacije 1918. iz Petrograda. Ako je njihovo posedovanje od strane Srpske Pravoslavne Crkve i moglo da se smatra bratskim činom, onda će njihova plenidba od strane sadašnje rusofobske vlade biti vrhunac bezakonja i greha", zaključuje Baburin.

BONUS VIDEO:

OVO JE KUĆA STRAVE I UŽASA U KOJOJ JE OTMIČAR DRŽAO MONIKU: Svuda razbacane stvari, otpaci hrane i žileti (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/In4s)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.