SAD ĆE SIGURNO DA PRESTANU SVI SUKOBI U CRNOJ GORI! Oglasio se princ Filip Karađorđević
Princ Filip Karađorđević, Foto: Printscreen/Youtube/SP Video

reakcija

SAD ĆE SIGURNO DA PRESTANU SVI SUKOBI U CRNOJ GORI! Oglasio se princ Filip Karađorđević

On je istakao da je ponosan na naše Episkope

Objavljeno:

Princ Filip Karađorđević izjavio je da sa velikom tugom prati aktuelna dešavanja u u Crnoj Gori povodom predloga Zakona o slobodi veroispovesti. On je na svojoj fejsbuk stranici napisao i da je razočaran odnosom državnih zvaničnika Crne Gore prema Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi i našem narodu.

- Prebijanje Vladike Metodija i vernika koji na miran i demokratski način izražavaju svoje neslaganje sa predlogom zakona o slobodi veroispovesti je u najmanju ruku sramno za jedno civilizovano i demokratsko društvo kakva bi Crna Gora morala biti. Nedopustivo je ćutati i nereagovati na ovakvu nepravdu i bezumlje koje se dešava u 21. veku u sred Evrope. Ovakvi potezi koji izazivaju deobe i bratomržnju ne mogu biti na korist ni jednoj državi, ni jednom narodu, pa ni samoj Evropi - poručio je princ Filip.

On je istakao da je ponosan na naše Episkope, sveštenstvo i narod u Crnoj Gori "koji uprkos ovako bolnim i besmislenim napadima naše braće u Crnoj Gori i uprkos kršenju njihovih osnovnih ljudskih i građanskih prava, časno i dostojanstveno svedoče i bore se za istinu, pravdu i Crkvu Božiju".

- Nadam se da će kod naše crnogorske braće preovladati razum i molim ih u svoje ime, da ne dele narod i ne šire mržnju jer to ne služi na čast i ne priliči junačkoj i čestitoj Crnoj Gori i svim građanima koji u njoj žive - poručio je Filip Karađorđević.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.