PRIVEDEN UREDNIK CRNOGORSKOG PORTALA: Objavili su OVU PREPISKU, pa pozvani na razgovor (VIDEO)
Gojko Raičević, Foto: IN4S printscreen

in4s

PRIVEDEN UREDNIK CRNOGORSKOG PORTALA: Objavili su OVU PREPISKU, pa pozvani na razgovor (VIDEO)

Raičeviću je jutros uručen poziv za saslušanje, tj. za informativni razgovor, saopšteno je na sajtu IN4S

Objavljeno:

Crnogorska policija privela je danas glavnog urednika podgoričkog portala IN4S Gojka Raičevića na informativni razgovor, objavio je taj portal.

Raičeviću je jutros uručen poziv za saslušanje, tj. za informativni razgovor, saopšteno je na sajtu IN4S.

On je, u izjavi koju je objavio portal, rekao da će policijskim službenicima reći da se ne odaziva na pozive, kako je naveo "kriminalnih", organizacija koje se predstavljaju kao crnogorska policija i crnogorsko tužilaštvo.

Portal IN4S dospeo je u žižu javnosti nakon što je u više navrata objavio stenograme delova razgovora koje je bivši ministar spoljnih poslova Crne Gore i nekadašnji savetnik predsednika Mila Đukanovića Milan Roćen vodio sa ličnostima iz javnog i političkog života Crne Gore i regiona.

Crnogorski portal IN4S objavio je danas nove transkripte razgovora bišeg crnogorskog funkcionera i ambasadora Milana Roćena, ovaj put sa novinarom i dopisnikom sa Balkana moskovskog Komersanta Genadijem Sisojevim, koji svedoče da je Sisojev, prema sopstvenim rečima, "slavio" "kapitulaciju" političkih partija u Crnoj Gori koje su se protivile samostalnosti Crne Gore, a pristale su na dijalog sa vlašću u predreferendumskom periodu.

U tom razgovoru Sisojev takođe članove Veća srpskih opština u Crnoj Gori naziva "idiotima", pa nastavlja u stilu:

- Da, da, to odmah, to su ovi idioti, iz nekih veća srpskih opština, skupština, ne znam, neki... prosuli paljbu po njemu. Ali, otprilike, rekli su da ovaj nas vodi, isto kako su 1993. završili Češka i Slovačka.

Roćen potom konstatuje da je "odlično" što je to tako, s čim se i Sisojev slaže, i dodaje:

- Jesu idioti, ali prave stvari su rekli.

Genadij Sisojev je, kako prenosi portal IN4S, bio upisan u birački spisak Crne Gore, te je glasao na referendumu 2006. godine u podgoričkom naselju Tološi.

A pod "kapitulacijom" stranaka koje su se protivile osamostavljivanju Crne Gore, Sisojev smatra pristanak tih antivladinih partija na referendumske uslove u predreferendumskoj kampanji i dijalog političkih partija "koji ne podrazumeva bojkot referenduma o nezavisnosti Crne Gore".

Na pitanje ambasadora SCG u Moskvi, Milana Roćena, u neformalnom tonu, "šta ima novo", Sisojev odgovara "nema ništa, pakujemo, recimo, slavimo kapitulaciju ovih stranaka i tako. Svi su izjavili, hoćemo dijalog, osim SNS".

SNS je tadašnja Srpska narodna stranka Andrije Mandića, današnjeg lidera Nove srpske demokratije, članice Demokratskog fronta.

U jednom delu razgovora Sisojev podseća Roćena na činjenicu da je zvanična Crna Gora lobirala za izbor Miroslava Lajčaka za glavnog pregovarača u ime EU uoči referenduma o nezavisnosti Crne Gore, kako bi, čitava priča oko osamostaljenja Crne Gore išla tokom nekadašnje Čehoslovačke (mirno razdruživanje Češke i Slovačke 1993. godine).

Roćen mu odgovara "zamisli kad je to bilo...sećam se kad su tražili ko je taj, ko zna".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.