NOVI PRISLUŠKIVANI RAZGOVOR POTRESA CRNU GORU: Mugoša objašnjava Roćenu kako se prave lažne fakture (VIDEO)
Miomir Mugoša, Foto: Printscreen/youtube

HAOS

NOVI PRISLUŠKIVANI RAZGOVOR POTRESA CRNU GORU: Mugoša objašnjava Roćenu kako se prave lažne fakture (VIDEO)

Miomir Mugoša (na funkciji gradonačelnika Podgorice u vreme razgovora) i Milan Roćen, tad u ulozi ambasadora SCG u Moskvi snimljeni su kako razgovaraju telefonom

Objavljeno: 16:17h

Pored pikantnih detalja o tome kako "šef" raspolaže sa sudbinom igrača "Budućnosti", najznačajniji deo se tiče objašnjenja o "lažnim fakturama" koje se poturaju Deripaski u procesu kupovine Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP). Naime, Miomir Mugoša u jednom trenutku kaže Roćenu da se taj posao mora završavati što pre, jer ga je u suprotnom "is..šio".

- Nolim te, direktno, to treba, to mora, ovamo namo, mada ti znaš koliko je problema iskrslo ovamo, od naših lažavina, svaki dan ispada po jedan račun…

To što mora da se završi brzo, očigledno ne sme da zna Jakov Ickov, predstavnik Rusal-a i predsednik borda direktora KAP-a, iz nekog razloga, već se to "nešto" može reći samo izvršnom direktoru (verovatno Jurij Moisejevu) kad dođe u Podgoricu. Bilo bi veoma zaimljivo da akteri objasne o čemu se tu zapravo radi, šta se to Inckovu ne sme reći.

Sveprisutnost senke "šefa" se snažno osjeća, u svakoj njihovoj misli, a pogotovo potencijalnim odlukama. Ostatak razgovora se odnosi na organizaciju Kongresa pravoslavnih naroda u Podgorici, te obezbeđivanju tehničkih uslova za održavanje tog događaja.

BONUS VIDEO: ESPRESO INTERVJU: Dragoljub Bakić

(Espreso.co.rs / Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.