CRNOGORCI OBJASNILI ZAŠTO JE IVAN MAŠULOVIĆ BIO U KNINU NA PROSLAVI OLUJE! Šta reći posle OVAKVOG odgovora?
Foto: Beta/Mario Strmotić

incident

CRNOGORCI OBJASNILI ZAŠTO JE IVAN MAŠULOVIĆ BIO U KNINU NA PROSLAVI OLUJE! Šta reći posle OVAKVOG odgovora?

Poruka iz Podgorice je nedvosmislena

Objavljeno:

Vojni izaslanik Crne Gore u Hrvatskoj pukovnik Ivan Mašulović učestvovao je u Kninu na obeležavanju proslave 23. godišnjice Operacije Oluja, na poziv domaćina, u skladu s uobičajenim diplomatskim protokolom, saopštilo je u ponedjeljak crnogorsko Ministarstvo obrane, nakon bujice negodovanja u Srbiji.

- Mašulović nije bio u Kninu da bi slavio bilo čije pobede ili poraze, niti stradanja bilo kojeg naroda, kako to zlonamerno želi da se insinuira, navodi se u saopštenju.

- Ta retorika i smeštanje ovog bezazlenog civilizacijskog čina u kontekst suludog rata 90-ih ne priliči novom vremenu u kojem su i Crna Gora i Srbija zemlje kandidati u pregovaračkom procesu sa EU, dodaje se.

- Crna Gora je svoj odnos prema stradalima pokazala kad im je to bilo najpotrebnije. Danas je okrenuta sigurnoj evropskoj budućnosti i odlučno ide u korak s razvijenim demokratskim zemljama, oslobođena balasta prošlosti. Bez obzira na bilo čija očekivanja, Crna Gora ne želi nikad više da bije tuđe bitke, već je okrenuta svom razvoju i napretku i izgradnji dobrosusedskih odnosa sa svim zemljama u okruženju, što je najbolji put za jačanje regionalne stabilnosti, navodi crnogorsko Ministarstvo odbrane.

foto: Youtube / Printscreen

- Takav odnos Crna Gora ima i prema bliskoj, prijateljskoj Srbiji, kao i prema bliskoj i prijateljskoj Hrvatskoj, uz to i savezničkoj zemlji u NATO-u. Ovo je pozicija Crne Gore u odnosu na taj događaj. Sve drugo su najobičnije insinuacije, koje uglavnom dolaze od onih koji su i tada, kao i danas, pokušavali lamentirati nad sudbinom poginulih i prognanih i politički profitirati na njihovoj nesreći - zaključuje se u saopštenju.

Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin ranije je izjavio da mu je žao što je na obeležavanju godišnjice Oluje, koju je nazvao "proslavom najvećeg stradanja srpskog naroda", vidio oficira crnogorske vojske.

- Volio bih da čujem od predstavnika crnogorske države i vojske da kažu čemu su se radovali i čemu su se obradovali kada su bili na toj velikoj proslavi, da kažu kojem su se proterivanju obradovali i da nas podsete ili da podsete sebe, da su oni bili deo te zajedničke države u vrjeme kada je tih 250.000 ljudi došlo baš u zemlju koju su i oni činili - rekao je Vulin.

Istim povodom sa negodovanjem su reagovali i predstavnici prosrpskih crnogorskih opozicionih stranaka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.