ISPLIVALA PREPISKA ŠEFA KAVČANA I PRLJAVOG POLICAJCA: Evo šta su pisali neposredno posle ranjavanja u Kijevu
Radoje Zvicer, Foto: detective-info.com.ua/Kurir

novi detalji

ISPLIVALA PREPISKA ŠEFA KAVČANA I PRLJAVOG POLICAJCA: Evo šta su pisali neposredno posle ranjavanja u Kijevu

Zvicer i Milović o napadačima na šefa kavčana u Ukrajini

Objavljeno:

Nedugo nakon teškog ranjavanja Radoja Zvicera u Kijevu, policajac Ljubo Milović svakodnevno ga pita za zdravlje, pričaju o starim i dogovaraju nove poslove s kokainom, ali i komentarišu šta bi dobro po njih moglo da se izrodi nakon pucnjave u glavnom gradu Ukrajine.

Pretposlednjeg dana maja 2020. godine, šef kavačkog kriminalnog klana sugeriše da bi najbolje bilo da pohapšeni koji su pucali na njega, propevaju sve i na saslušanju u ukrajinskoj policiji pomenu imena vođa škaljarskog klana, kako bi na taj način okončali rat sa suparničkom kriminalnom grupom.

Ako se to ne desi, predlaže i alternativni scenario: "Vidjeću da ih stiskaju za špijanje svih glavnih, ako ne - da se oderu", šalje Zvicer poruku putem Skaj aplikacije.

Šef kavačkog kriminalnog klana
Šef kavačkog kriminalnog klanafoto: detective-info.com.ua/Kurir

Zvicer je ranjen 26. maja 2020. godine, kada je u njega ispaljeno više hitaca u elitnom delu Kijeva, u blizini kompleksa "Novopečerski Lipki" u Dragomirovoj ulici.

Milović ga 1. juna 2020. godine pita šta kažu Ukrajinci u vezi sa pucnjavom, da li su uhapsili "onog što je ratovao, iz službe", ali i kako su se prethodno povezali sa škaljarcima...

"Nešto na tel izgleda, vidjeću da ih stiskaju za špijanje svih glavnih, ako ne da se oderu... Da pomenu Šklempa (Jovan Vukotić), (Alan) Kožara, (Filip) Koraća, ove jače, ako može to sa našom murijom, bio bi kraj", poručuje Zvicer.

“To bi bilo pravo, samo da ih jedan pomene. Dovoljno bi bilo”, odgovara Milović.

Šef kavčana potom pita policajca da li da radi na tome u Ukrajini, dok se oporavlja od rana zadobijenih u oružanom napadu...

“To može uvažiti CG ili sve ođe”, pita on, dok mu tadašnji službenik Uprave policije odgovara da Crna Gora i Ukrajina imaju dobru saradnju...

“Saradnja je išla preko britanskog oficira za vezu, istog momenta kad se desio slučaj, poslali su snimke, sve je preko Deja onog mog druga išlo i naši ih identifikuju”, objašnjava Milović.

On sugeriše Zviceru da radi na tome, jer “izjava je čudo”.

“Kad neko iz događaja pomene, može uvalit’ koga ‘oće, da iako ne zna konkretno ko je naručio, da je čuo od drugih”...

“Moramo ih stegnuti u mengele, ja ih mogu riješiti ođe”, kaže Zvicer.

Policija
foto: RINA

DA SE NAPADNU U ZATVORU

Četrnaest dana nakon toga, Milović mu govori da ga je opet zvao zajednički drug, da se interesovao za situaciju i obećao da će da urade sve što treba...

“Sad opet zove Artjom, opet ga zvali, sve što treba rekao da će da urade... čuli su za situaciju. Ali nijesu znali o kome se radi... Znači imaju tamo ljudi dosta”, obaveštava ga policajac a zatim dodaje: “Treba im reć’ da napadnu ove u zatvor”...

Zvicer potom ponovo pojašnjava da je već uložio novac u to da osumnjičeni počnu da “pjevaju” imena vođa škaljarske kriminalne organizacije.

Tvrdi da je u te svrhe dao 30 hiljada.

“Danas sam dao 30h da krenu sa stiskanjem, da špijaju Kožara i te glavne... Pa, ako ne mogne, onda da se kidaju”, poručuje Zvicer.

Obojica prethodno, tokom dopisivanja konstatuju da je Stefan Đukić, jedan od napadača, “završio misiju” nakon što je uhapšen nedugo posle pucnjave.

“Mada, Đukić je gotov”, konstatuje šef kavčana, sa čim je, piše, saglasan i odbegli policajac: “Đukić je završio misiju”.

Napad na Zvicera organizovao je škaljarski kriminalni klan, a među identifikovanim pucačima su Barani Stefan Đukić i Podgoričanin Emil Tuzović...

Nakon toga, Milović kaže da su ga odavno upozoravali za Tuzovića...

“Za onog Tuzovića me Nemanja upozoravao odavno, i rek’o mi da se pripazimo od njega, još kad je dolazio u Donji Goricu kod onog Donja kad su upadali... Posle toga mi je rekao za zeta od amica”...

Zvicer odgovara da je znao sve za njega, ali da se ta osoba u međuvremenu “izgubila”: “Znao sam ja sve za njega ali se izgubio”...

“Ono je zadnji put bio u NK kad su ga kontrolisali, kad smo mislili Banićevića da nije radio”, odgovara Milović.

HAPŠENJA U UKRAJINI

Osim Đukića i Tuzovića, za oružani napad na Zvicera u Ukrajini osumnjičeni su i srpski državljani Milan Branković i Petar Jovanović.

Svi su i dalje u tamošnjem pritvoru.

Nedugo nakon napada, ukrajinske službe saopštile su da su osumnjičeni u tu državu stigli početkom maja 2020. godine, da su oružje i vozila korišćena u zločinu kupili i pripremili ranije, a onda organizovali nadzor nad Zvicerom.

“Odredivši datum ubistva, optuženi su čekali žrtvu u blizini njegove kuće. Nakon ispaljivanja pet hitaca na žrtvu, dvojica počinilaca ušli su u automobil i napustili mesto zločina. Stotine metara kasnije otišli su i zapalili automobil kako bi uništili dokaze”, saopšteno je tada.

"KAKO SI ŽENU OBUČIO, AL’ SRCE SE NE MOŽE OBUČITI"

Na snimcima objavljenim nakon pucnjave u Kijevu, vidi se i Zvicerova supruga Tamara, koja drži oružje upereno prema napadačima...

Tamara Zvicer
Tamara Zvicerfoto: Printscreen

Milović tokom jednog razgovora, govori Zviceru da je imao dosta sreće što je preživeo napad, ali i hvali reakciju njegove žene.

“Kako si ženu obučio, al’ srce se ne može obučiti, svaka joj čast... Prvi dan su o tebi pričali svi živi kako si odreagovao, a onda više nijesi bio tema, od tada se samo o njoj priča, od kad je slika izašla sa oružjem”, konstatuje Milović.

Zvicer priznaje da je i njega iznenadila...

“Ja ulijećem u lokal i srećemo se na vrata, desna ruka u torbicu, ona mi grabi utoku i trči za njima... Reko’, đe ode, što je ovo, evo je vraća se i kaže: ‘Pobjegle p****’”.

“E, bogami je vuk, baš sam se iznenadio. Čudo”, kaže Milović.

Zvicer odgovara: “Sreću smo imali veliku, jer tu đe mi je bio ulaz, su još dvoje bili... Držao sam ga u torbicu (pištolj) na početak lokala, nisam mogao za njima ali bi’ se branio”...

"PAZI ŠTO PRIČAŠ, DA NE OZVUČE SOBU"

Milović savetuje ranjenog Zvicera da pazi šta priča dok se oporavlja u bolnici.

“Da ne ispadne da pametujem, slušaj sad jedan zaključak brate, obrati pažnju na glasovne poruke, šta govoriš, da neozvuče prostorije đe te budu prebacali”...

Dodaje da o “osjetljivim” temama, piše poruke supruzi...

Zvicer, međutim, odgovara da tih dana priča jedino o ranama.

“Ovo sad samo rane pominjem”, šalje vođa kavčana.

“Kako si odreagovao j**** ti sunce... E što proživjesmo dok nijesi oči otvorio... mada smo vjerovali svi u tebe da ćeš izdržati”, šalje mu Milović.

Bonus video:

00:15

Tamara Zvicer slavi ubistvo Jovice Vukotića

(Espreso / Vijesti / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.