SNEG SATIMA PADA, NASTAO PRAVI SNEŽNI POKRIVAČ: Meštani u šoku, MEĆAVA USRED APRILA (FOTO)
Žabljak, Foto: RINA

CRNA GORA

SNEG SATIMA PADA, NASTAO PRAVI SNEŽNI POKRIVAČ: Meštani u šoku, MEĆAVA USRED APRILA (FOTO)

Sneg u ovom delu Crne Gore za sada meštanima nije zadao veće probleme

Objavljeno:

Snega nije bilo kad je trebalo, u jeku zimkse sezone, ali zato u aprilu pada već drugi put. Tokom jutarnjih i popodnevnih sati obeleli su planinski vrovi Durmitora, ali i livade, pašnjaci i gradsko područje Žabljaka.

Meštani kažu da je ovde sneg redovna pojava na proleće, ali da ga ovog ipak i nisu baš očekivali jer je zima bila nikad blaža, a temperature letnje.

“ Ovo je prva zima gde snega nije bilo skoro nikako, temperature se prethodnih dana bile visoke tako da nas je sneg ipak iznenadio. Na seoskom području ima ga oko 15, a na gradskom oko 10 centimetara. Veje satima, i još uvek ne staje pa je pitanje koliki će napadati. Ranijih godina je u aprilu znalo da padne i do metar snega na Žabljaku, a u maju čak do pola metra. Velika je nadmorska visina ovde kod nas,“ rekao je Radovan Čepić iz durmitorskog sela Uskoci.

Sneg u ovom delu Crne Gore za sada meštanima nije zadao veće probleme, putevi su prohodni i nea zavejanih domaćinstava.

1 / 2 Foto: RINA

Nadležni apeluju na sve vozače koji krenu ka severnom delu zemlje, da budu oprezni i pažljivi jer je većina vozača do sada skinula zimske pneumatike koji su bili obavezni tokom zimske sezone.

Ipak, u drugim delovima Crne Gore, u prethodnom periodu zabeleženo je pravo leto!

Bonus video:

02:43

POPODNE PAD TEMPERATURE, SUTRA SNEG! Meteorolog Todorović otkrio koliko će trajati zahlađenje: SREDA I ČETVRTAK NAJKRITIČNIJI

(Espreso/Kurir/Rina/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.