MINIMALNE PENZIJE OD NOVE GODINE U CRNOJ GORI 450 EVRA: Evo koje se još promene za PENZIONERE uvode KOD KOMŠIJA!
Penzioneri, Foto: Nebojša Mandić

penzije u crnoj gori

MINIMALNE PENZIJE OD NOVE GODINE U CRNOJ GORI 450 EVRA: Evo koje se još promene za PENZIONERE uvode KOD KOMŠIJA!

Penzioneri Crne Gore imaće minimalnu penziju 450 evra od 1.januara 2024. godine

Objavljeno:

Vlada je na jučerašnjoj sednici utvrdila Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, kojim se, pored ostalog, određuje novi nominalni iznos najniže penzije, koji će od 1. januara 2024. godine iznositi 450 evra, saopšteno je nakon sednice Vlade.

Predlogom zakona se reguliše pravna situacija koja je nastala nakon prestanka važenja odredbe člana 17 stav 1 Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koja je ukinuta Odlukom Ustavnog suda. Predloženom novom odredbom propisuju se uslovi ostvarivanja prava na starosnu penziju osiguranicima kada navrše 65 godina starosti i najmanje 15 godina staža osiguranja - saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Novac
Novacfoto: Profimedia

Dodali su da se predlaže se i promena načina usklađivanja penzija na osnovu statističkih podataka, sa kretanjem potrošačkih cena i prosečnih zarada zaposlenih na teritoriji Crne Gore u prethodna četiri meseca u odnosu na četiri meseca koja im prethode – saopšteno je iz Vlade.

Bonus video:

03:14

DAME POŽURITE! AKO SE NE PRIJAVITE DO 1. JANUARA, KASNIJE ĆETE U PENZIJU! Sekretar: Jako je važno da se ljudi informišu o stažu

(Espreso / Bankar)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.