PENZIONERKA VIDELA RAČUN ZA VODU, PA SE SRUŠILA! Morali hitno da je HOSPITALIZUJU, cifra bukvalno NIJE REALNA
Šalter, Foto: Beta

ogroman račun za vodu

PENZIONERKA VIDELA RAČUN ZA VODU, PA SE SRUŠILA! Morali hitno da je HOSPITALIZUJU, cifra bukvalno NIJE REALNA

Jednoj gospođi je pozlilo te je hospitalizovana i smeštena u jedinicu intenzivne nege zbog velikog računa za vodu

Objavljeno:

Gotovo svi strepimo dok otvaramo kovertu u kojoj je račun za režije, ali kada je italijanskoj penzionerki došao račun za vodu, morali su je smestiti u bolnicu.

Gospođa Caterina Giovinazzo (88) je dobila račun za vodu na kojem je pisalo da je dužna da plati 15.000 evra, a stvar je postala još gora onog trena kada je shvatila da joj je banka s računa skinula polovinu tog iznosa.

Nakon te naplate, gospođi je pozlilo te je hospitalizovana i smeštena u jedinicu intenzivne nege.

Naime, 88-godišnja Caterina Giovinazzo iz opštine Camporosso, smeštena na samom rubu italijansko-francuske granice, dobila je obračun potrošene vode za period od avgusta do oktobra u iznosu od neverovatnih 15.339 evra.

Račun / Ilustracija
Račun / Ilustracijafoto: Espreso

Njeni sinovi su se za pomoć obratili medijima

Vidjevši iznos na računu koji je dobila na kućnu adresu, njoj nije bilo dobro jer je prema njenoj računici račun trebalo da iznosi samo 55 evra.

Umesto toga, račun je iznosio visokih 15.339 evra. Da stvar bude gora za gospođu Giovinazzo, firma koja joj šalje račune za vodu je 4. decembra već podigla polovinu iznosa s njene debitne kartice.

Nakon te naplate računa, gospođa je završila u jedinici intenzivne nege.

U brizi za majčin život i frustrirani ovakvom greškom, njeni sinovi su podelili tužnu priču s predstavnicima lokalnih medija.

Srećom, shvativši grešku, banka je stala na njenu stranu pa joj je vraćen iznos od 7.669 evra koji joj je uzet s računa a blokirana je isplata druge rate, piše genova.repubblica.it.

Česma
Česmafoto: Profimedia

Vodovodna firma prijavila je neispravnu potrošnju od 4.182 kubika vode, jer je prema prethodnim računa gospođe Giovinazzo utvrđeno kako je inače trošila svega nekoliko kubika.

– Što se tiče slučaja Giovinazzo Caterina, obaveštavamo vas da smo odmah započeli potrebne provere i kontaktirali gospođinu porodicu, potvrdivši im da je faktura od više od 15.000 evra netačna jer je netačno izračunata.

Stvarna potrošnja je 55 evra, navodi firma iz koje su poručili kako je račun storniran.

Porodici starije žene još nije jasno kako je došlo do ovakve greške u vodovodu koji je poslao račun, ali i u banci koja je skinula novac s njenog računa.

Bonus video:

02:31

NA STRUJU ILI NA DRVA, ČIME JE JEFTINIJE GREJATI SE? Tržište stabilo, cene niže nego prošle godine, OVO JE NAJBOLJE NA DUŽE STAZE

(Espreso / Penzionisani)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.