OTKRIVENO KOLIKO JE METAKA POGODILO LEPU ŠEJLU KOBNOG DANA..Bivši dečko je KRVNIČKI UBIO! Evo šta se dešava sa NJIM
Šejla Bakija, Foto: Printscreen/Facebook/Jasnima Jahić

ZLOČIN KOJI CRNA GORA PAMTI

OTKRIVENO KOLIKO JE METAKA POGODILO LEPU ŠEJLU KOBNOG DANA..Bivši dečko je KRVNIČKI UBIO! Evo šta se dešava sa NJIM

Na poslednjem pretresu u podgoričkom Višem sudu saslušani su veštaci trasološke struke Miljan Jakovljević, hemijske struke Dejan Smolović i veštak balističar Božidar Bakić

Objavljeno:

Krivično veće sudije Veljka Radovanovića odredilo je psihijatrijsko posmatranje Iliru Đokaju, optuženom za ubistvo devetnaestogodišnje bivše partnerke Šejle Bakije i ranjavanje njenog oca Šabana Bakije.

Na poslednjem pretresu u podgoričkom Višem sudu saslušani su veštaci trasološke struke Miljan Jakovljević, hemijske struke Dejan Smolović i veštak balističar Božidar Bakić.

Veštak Bakić kazao je da je oštećeni Šaban Bakija jednu povredu zadobio u predelu trbuha, odnosno prepone i da se radi o jednom projektilu, dok je drugu povredu oštećeni zadobio u predelu grudnog koša, tako da se mora raditi o povređivanju od dva projektila.

Na pitanje branioca, veštak je objasnio da je "nekontrolisano" pucanje dosta neprecizan pojam i da se ne može izjasniti da li je okrivljeni nekontrolisano pucao sa tolikom preciznošću, a da se u konkretnom slučaju kod pokojne Šejle Bakije radilo o velikoj koncentraciji pogodaka u predelu grudnog koša.

Od pet projektila ispaljenih u Šejlu, kako je naveo, četiri su je pogodila u predelu grudnog koša, a jedan u predelu leve natkolenice.

Šejla Bakija
Šejla Bakija foto: Printscreen/Facebook/Jasnima Jahić

Prema njegovoj proceni, kritičnog dana je ispaljeno najmanje sedam projektila, a moguće i više.

Bakić nije mogao da se seti da li je na projektilima bilo tragova krvi.

– A i da ih je bilo, ja bih tu krv obrisao sa površine projektila kako bih mogao nesmetano na mikroskopu da jasno vidim tragove od prolaska kroz ožljebljenu cev vatrenog oružja koji su potrebni za identifikaciju projektila. Inače, ukoliko je postojalo tragova krvi, to je bilo u domenu drugog veštačenja - objasnio je veštak.

Ilir Đokaj
Ilir Đokaj foto: Printscreen

Veštak balističar se saglasio sa izjašnjenjem veštaka medicinske struke dr Nemanje Radojevića. Naredni pretres zakazan je za 18. decembar za kad je predviđeno saslušanje veštaka za DNK veštačenja Svetlane Đukić i izvođenje pisanih dokaza.

Bonus video:

01:10

KO SU PROFLAJERI I DA LI MOGU SPREČITI UBISTVO?

(Espreso/ Dan)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.