KO SU NOVI MINISTRI U VLADI CRNE GORE? Ovo je detaljan spisak
Crnogorska zastava, Foto: Profimedia

POSLANICI IZABRALI VLADU

KO SU NOVI MINISTRI U VLADI CRNE GORE? Ovo je detaljan spisak

Predsednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić je zamenik premijera za bezbednost, unutrašnju politiku, evropske i spoljne poslove

Objavljeno: 07:56h

Poslanici Skupštine Crne Gore jutros su izabrali novu vladu, a predsednik vlade je lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić.

Predsednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić je zamenik premijera za bezbednost, unutrašnju politiku, evropske i spoljne poslove, a Momo Koprivica je potpredsednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju, piše N1.

Potpredsednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja je Nika Đeljošaj, ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka, a ministar javne uprave Maraš Dukaj.

Ministri iz PES-a su: Filip Ivanović (spoljni poslovi), Maida Gorčević (evropski poslovi), Anđela Jakšić Stojanović (prosveta, nauka i inovacije), Novica Vuković (finansije), Filip Radulović (saobraćaj), Andrej Milović (pravda), Janko Odović (prostorno planiranje, urbanizam i državna imovina), Vojislav Šimun (zdravlje), Naida Nišić (rad i socijalno staranje) i Saša Mujović (energetika i rudarstvo).

Dragan Krapović je ministar odbrane, Vladimir Martinović ministar turizma, ekologije i održivog razvoja, a Tamara Vujović ministarka kulture i medija.

Ministar unutrašnjih poslova je Danilo Šaranović, a potpredsednik vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalu je Srđan Pavićević iz CIVIS-a.

Za ministra unutrašnjih poslova bio je planiran Boris Bogdanović, ali je on u ponedeljak uveče saopštio da odustaje iz privatnih razloga. Demokrate su potom predložile drugog kandidata – Šaranovića, koji je zamenik gradonačelnice Podgorice.

Predsednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković je ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, a potpredsednik SNP Dragoslav Šćekić je potpredsednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih.

Bonus video:

06:18

U POLITICI BOJKOT NIKADA NIJE OPCIJA Medojević: Nova vlada je FOTOKOPIJA korumpiranog DPS-a nisam optimističan! ONI SU AMATERI

(Espreso / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.