KO JE NOVI PREMIJER CRNE GORE? Spajić je rođen u Pljevljima, a ŠKOLOVAO SE U INOSTRANSTVU
Milojko Spajić, Foto: Kurir Televizija Printscreen

BIOGRAFIJA

KO JE NOVI PREMIJER CRNE GORE? Spajić je rođen u Pljevljima, a ŠKOLOVAO SE U INOSTRANSTVU

Milojko Spajić je rođen 1987. godine u Pljevljima

Objavljeno:

Skupština je jutros izabrala 44. Vladu Crne Gore. Za izbor nove vlade glasalo je 46 poslanika, protiv je bilo 19, jedan uzdržan.

Predsednik Vlade je lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić.

Ko je Milojko Spajić?

Prema zvaničnoj biografiji, Milojko Spajić je rođen 1987. godine u Pljevljima gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Kao stipendista japanske vlade, u okviru programa Monbukagakusho stipendija, prvu godinu studija je završio na Osaka Univerzitetu, a zatim na redovnim četvorogodišnjim studijama diplomirao Ekonometriju i kvantitavnu ekonomiju na Fakultetu ekonomskih nauka na Saitama Univerzitetu. U okviru razmene jedan semestar proveo je i na najboljem kineskom tehničkom univerzitetu Tsinghua.

Milojko Spajić
Milojko Spajićfoto: PrintscreenYoutube

Zvanje magistra Spajić stekao je, takođe kao stipendista, u Francuskoj na HEC Paris, koji je po Financial Times-u broj jedan škola u Evropi za finansije. Nakon školovanja je radio u Tokiju i Singapuru, u globalnim bankarskim korporacijama Citi Bank i Goldman Sachs, i nakon toga bio partner Venture Capital fonda u Singapuru.

U Crnu Goru se vratio 2020. godine. Pored maternjeg govori i šest svetskih jezika. Kao nestranačka ličnost bio je član savetničkog tima nosioca izborne liste „Za budućnost Crne Gore“ i mandatara za sastav Vlade, Zdravka Krivokapića. Poziciju ministra finansija i socijalnog staranja pokrivao je od decembra 2020. do aprila 2022. godine.

Bonus video:

06:18

U POLITICI BOJKOT NIKADA NIJE OPCIJA Medojević: Nova vlada je FOTOKOPIJA korumpiranog DPS-a nisam optimističan! ONI SU AMATERI

(Espreso / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.