ISKOPALI TUNEL DUG 30 METARA, PA UŠLI U VIŠI SUD: Filmska krađa u Podgorici, policija NA NOGAMA, traže 9 osoba!
Tunel u Crnoj Gori, Foto: Facebook/Dritan Abazović

CRNA GORA

ISKOPALI TUNEL DUG 30 METARA, PA UŠLI U VIŠI SUD: Filmska krađa u Podgorici, policija NA NOGAMA, traže 9 osoba!

Neverovatna krađa dogodila se u Višem sudu u Podgorici kada su osumnjičenji ispod tunela ušetali u prostorije

Objavljeno:

Najmanje devet osoba učestvovalo je u obijanju depoa Višeg suda i krađi dokaza u Podgorici, saznaju nezvanično Vijesti iz više izvora.

Prema istim informacijama, to nije konačan spisak sumnjivaca na čijoj identifikaciji istražitelji rade.

U tome će im, kako veruju, pomoći prvi preliminarni rezultati veštačenja tragova izuzetih tokom uviđaja, koji bi već danas trebalo da stignu iz danilovgradskog Forenzičkog centra.

Crnogorska policija
Crnogorska policijafoto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Među analizama koje se očekuju su i one bioloških tragova rudara mafije. To će im, tvrde izvori iz istrage, pomoći da putem međunarodne pravne pomoći potvrde identitet šestoro osumnjičenih za kopanje tunela i pripremanje terena.

1 / 2 Foto: Facebook/Dritan Abazović

U međuvremenu, policijski inspektori pregledaju na stotine sati snimaka sa nadzornih kamera, kako bi precizno utvrdili da li su se i s kim sastajali u danima kada su pripremali upad u prostoriju u kojoj se čuvaju dokazi za najteža krivična dela.

Provala u sudskom depou otkrivena je 11. septembra, kada su nadležni verovali da je neko samo ispreturao dokaze. U prvim satima, dok je još trajao uviđaj u obijenom depou i popis spisa i dokaza, otkriveno je da su lopovi u depo ušli podzemnim prolazom, dugim bar 30 metara, koji je iskopan od stana u suterenu u Njegoševoj ulici broj 12, do sudskog depoa.

Crnogorska policija
Crnogorska policijafoto: Profimedia

Naknadno je utvrđeno da su se kopači interesovali za predmete u kojima su dokazi protiv šefova i članova organizovanih kriminalnih grupa, dominantno za one u kojima je prvooptuženi Slobodan Kašćelan.

Bonus video:

05:16

MAFIJA U CRNOJ GORI JE SAMO MALO OŠTEĆENA! Eksperti o tunelu ispod suda u Podgorici: Promenite zakon i napravite SUDSKU POLICIJU

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.