OD CENA VOĆA U CRNOJ GORI BOLE OČI: Dobro proračunajte pre nego što ODETE, neće vam biti dobro!
Pijaca, Foto: Emilija Jovanović

preteraste, braćo crnogorci

OD CENA VOĆA U CRNOJ GORI BOLE OČI: Dobro proračunajte pre nego što ODETE, neće vam biti dobro!

Ovo voće, koje je stiglo iz uvoza, uglavnom iz Italije i Grčke, većina građana nije okusila, jer im je, kako kažu, neprihvatljivo da izdvoje toliko novca

Objavljeno:

Cene na crnogorskom primorju ovog leta mogu zadati prave glavobolje kako turistima, tako i građanima ove zemlje. Dokaz tome su cene na tamošnjim pijacama i marketima gde kilogram kajsija može koštati čak 15 evra.

Naime, iako prodavci u Crnoj Gori pominju da se na pijaci prodaju domaći proizvodi, te da su cene niže u odnosu na prethodni mesec, prema fotografijama koje građani ovih dana objavljuju na društvenim mrežama, kilogram trešanja koštaće vas 30, a kajsija više od deset evra.

Ovo voće, koje je stiglo iz uvoza, uglavnom iz Italije i Grčke, većina građana nije okusila, jer im je, kako kažu, neprihvatljivo da izdvoje toliko novca.

U marketima na primorju, takođe paprene cene, pa tako kilogram kajsija košta čak 15 evra. U podgoričkim prodavnicama međutim, ovog voća još nema u prodaji.

Trešnje, Crna Gora
foto: PRINTSCREEN INSTAGRAM SERBIALIVE_BEOGRAD

Povrće je nešto jeftinije, a prodavci napominju da se na pijaci prodaju domaći proizvodi, te da su cene niže u odnosu na prethodni mesec.

Od povrća je i dalje najeftiniji krompir. Pink paradajz u marketima je oko 2 evra, a na pijaci se može naći od 2,50 do 3 evra. Kilogram pomorandži u Gintašu koštaće vas od 2 do 2,50 evra, a u prodavnicama 1,20. Jagode na pijacama koštaju 5 evra, a potrošači ih u marketima mogu kupiti za 3 i po evra.

(Espreso/Vijesti.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.