MILO ĐUKANOVIĆ SE OGLASIO POSLE PORAZA: Govorio je o POVERENJU glasača, kao i o NOVOM PREDSEDNIKU
Milo Đukanović, Foto: Profimedia

crna gora

MILO ĐUKANOVIĆ SE OGLASIO POSLE PORAZA: Govorio je o POVERENJU glasača, kao i o NOVOM PREDSEDNIKU

Đukanović je rekao da je sada jako važno da Crna Gora napravi i sledeći izbor

Objavljeno:

Kandidat DPS-a na predsedničkim izborima u Crnoj Gori Milo Đukanović čestitao je večeras na konferenciji za medije u svom izbornom štabu Jakovu Milatoviću pobedu na izborima.

"Crna Gora je izabrala i ja taj izbor poštujre. Želim mu da bude uspešan predsednik jer ako on bude uspešan to znači da će i Crna Gora biti uspešna. Takođe želim da se zahvalim svim građanima Crne Gore koji su meni dali poverenje. Svaki taj glas zaista cenim, isto kao i poslednjih 30 godina", rekao je on.

On je dodao da sačuvati poverenje 160.000 glasova tokom 30 godina nije ni malo lako.

"Želim da kažem da sam ponosan na ogromnu podršku koju sma dobio u onim sredinama gde većinu čine pripadnici manjinskih naroda jer to daje satisfakciju mojim kontinuiranim zalaganjima za građansku Crnu Goru i multietničko društvo", rekao je on.

Đukanović je rekao da je sada jako važno da Crna Gora napravi i sledeći izbor koji je zakazan za 11. jun.

"Ovo potvrđuje da Crna Gora nema Vladu, da ima zalutale institucije koje ni u ovom izbornom procesu nisu bile na visini zadatka. Ne želim ni reč da kažem na tu temu, ja sam čestitao na izborima, ali institucije su se i u ovom izbornom procesu pokazale slabim i jako je važno da Crna Gora posle 11. juna dobiti Vladu koja će biti u stanju da je odgovorno vodi do evropskog cilja", rekao je Đukanović.

On je rekao da je mogao da ove izbore posmatra iz ugodnije pozicije, ali da to nije želeo i da to nije na nivou njegove odgovornosti prema Crnoj Gori.

Crna Gora
Crna Gorafoto: Profimedia

" Moja odgovornost je da čuvam izvornu čast Crne Gore i Crnogoraca i ja mislim da smo to uradili", kazao je on, nakon čega je dobio veliki aplauz.

Đukanović je rekao da su rezultati rezultati, da nekada pobeđujete, a nekada gubite.

"Što se mene tiče, gde god bio, šta god radio multietnička evropska Crna Gora ostaje moja preokupacija, moja ljubav i ono čemu ću biti preokupiran do kraja života. Hvala svima na strpljenju, hvala na pažnju koju poklanjate i dalje svakoj mojoj političkoj aktivnosti. Ja sam svakako predsednik do 21. maja, trudiću se da u završnici svog mandata svoje poslove obavim na najbolji mogući način. Ja prihvatam ovakav sud demokratske javnosti Crne Gore i želim Crnoj Gori sve najbolje", rekao je on.

Milo je na kraju rekao da Jakovu Milatoviću želi da bude dostojan poverenja koje je zadobio, da bude uspšešan i doprinese demokratskom i ekonomskom prosperitetu zemlje.

Podsetimo, Milo Đukanović izgubio je danas u drugom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori od lidera "Pokreta Evropa Sad" Jakova Milatovića.

Bonus video:

01:07

KURIR TV SPECIJAL! Božović: Srbija i Crna Gora ostaju najbolji prijatelji!

(Espreso/ Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.